Ez történik a testeddel, ha túl sok alkoholt iszol

Forrás: flickr.com -
máj károsodás alkohol egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár egy-két korty vagy pohár alkohol még nem okoz óriási problémát a szervezetben, de ha valaki rendszeresen terheli vele a testét, nagy károkat okoz vele magának. 

Sokan fogyasztanak alkoholt, vannak, akik alkalmalként megisznak egy-két pohárral, de akadnak olyanok is, akik minden este egy-egy pohár bor vagy sör társaságában engedik ki a fáradt gőzt magukból. Az köztudott, hogy a túlzott alkoholfogyasztás hatalmas károkat okoz a szervezetben, azonban annak is komoly tünetei vannak, ha valaki mértékkel, ámde rendszeresen iszik szeszes italt.

1. Lassul a gondolkodás

Az alkohol lelassítja az agysejtek közötti kommunkációt, emiatt akár néhány korty bor is felboríhatja az egyensúlyt. A reflexek lassúbbak lesznek, nagyobb mennyiségnél az egyensúlyérzék sem működik, és a rendszeres ivás miatt a hosszú távú memória is romlik.

Ez történik a testeddel, ha túl sok alkoholt iszol - A kép illusztráció Forrás: flickr.com

2. Alvásproblémákat okozhat

Ha részegen fekszik le valaki aludni, nagyon hamar elalszik, de ez nem jelenti azt, hogy jó minőségben telik a pihenése. Ilyenkor az ember sokat forgolódik, ami miatt a REM fázis nem lesz megfelelő. Az alvásciklust az is felborítja, hogy az alkohol miatt többször kell kimenni a mosdóba.

3. Felborul az anyagcsere egyensúlya

Az alkohol a gyomor mellett a vékony- és vastagbelet is irritálja. Ha szeszes italt fogyasztunk, felgyorsul az anyagcserénk, amelynek hasmenés lesz a következménye. Ha az alkoholfogyasztás rendszeressé válik, gyomorégés is jelentkezhet - írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.