szív-és érrendszeri betegségek diéta egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss tanulmány szerint a mediterrán diéta mérsékeli a szívinfarktus, az agyvérzés vagy a korai halálozás kockázatát.

Korábban már több tudományos kutatás igazolta, hogy azoknál, akik a mediterrán életmódot követik, jóval alacsonyabb a szív- és érrendszeri betegségek megjelenése. Az étrendben szereplő táplálékok antioxidáns-tartalma jelentős, ezáltal segíthet csökkenteni a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. Egy friss tanulmány ezt most megerősítette.

Figyelem! Ez a diéta akár az életedet is megmentheti Forrás: --

A kutatók több mint 35 ezer személy adatait elemezték, az alanyok korábbi vizsgálatokban vettek részt. Az érintettek egészségének alakulását átlagosan három éven át követték nyomon - írja a The Guardian.

A friss eredmények alapján a mediterrán és az alacsony zsírtartalmú étrend valóban segíthet a szív- és érrendszeri betegségek fokozott kockázatának kitett embereknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.