Halálos komplikáció - Ez történik bélelzáródás esetén, ami Lisa Marie Presley halálát okozta

Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Frazer Harrison -
gyomor bypass bélelzáródás vékonybél Lisa Marie Presley összenövés
Ahogy megírtuk, fél évvel a halála után nyilvánosságra hozták, miért halt meg Lisa Marie Presley, Elvis Presley lánya. Kiderült, a híresség vékonybél-elzáródásból eredő szövődmények miatt hunyt el, aminek köze lehet korábbi gyomorbypass-műtétéhez. A beavatkozás sosem veszélytelen, de hogyha az érintett betartja az előírt szabályokat, általában a későbbiekben sem okoz gondot, Igaz, mint minden hasi műtétnél, ennél is van esély az összenövésekre: ez történt a sztár esetében is. 

Lisa Marie toxikológiai és boncolási jelentését a napokban hozták nyilvánosságra, amely szerint az 54 éves híresség szervezetében terápiás mennyiségű oxikodont találtak. Emellett találtak egy másik opioidot (buprenorfint) is a vérében, amely azonban az opioidok túlzott használatának kezelésére szolgál.

Gyomor bypass műtétje is közrejátszhatott Lisa Marie Presley halálában Forrás: Getty Images via AFP/2015 Getty Images/Frazer Harrison

Az orvosok kifejtették, hogy az opioidok székrekedést okozhatnak, ami bélelzáródáshoz vezethet: így arra jutottak, ezért halt meg Lisa Marie. A bélelzáródásnak másik oka egy évekkel ezelőtti gyomor bypass-műtét, amelynek során összenövések alakultak ki a nőnél.

Ez úgy történhet meg, hogy a hegnél csökken a vérellátás, a bélben pedig ez az étel elakadásához, így sokszor annak megsavarodásához vezet. A legsúlyosabb esetben a hegszövet elhal, és szepszis alakul ki: a belek tartalma a hasüregbe ürül, ami órák alatt halálhoz vezethet - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.