Szuper ötlettel állt elő egy fogorvos: elárulta, hogyan maradhatnak fehérek a fogaink kávézás mellett is

Forrás: Shutterstock/Viktoriia Photographer -
fogszuvasodás szájszárazság tannintartalom kávé fog
A legtöbben kávéval indítjuk a napot: arról pedig megoszlanak a vélemények, hogy hány csészével fogyaszthatunk ahhoz, hogy inkább a pozitív hatásai érvényesüljenek. Az azonban biztos, hogy a fogaink érdekében a legjobb, ha eggyel sem. Ha mégis ragaszkodunk hozzá, dr. Payal Bhalla a Quest Dental Clinic vezető fogorvosa elmondta, hogyan igyuk az élénkítő feketét. 

A kávéfogyasztás több szempontból is káros lehet a fogakra, figyelmeztet Payal Bhalla. Egyrészt a tannintartalma miatt elszínezheti a fogakat, másrészt savtartalma erodálhatja a fogzománcot, amely fogérzékenységhez és fogszuvasodáshoz vezethet.

A kávézás közkedvelt rituálé... Sajnos azonban negatív hatásai is vannak. Forrás: Shutterstock/Viktoriia Photographer

Koffein nélkül is lehetsz energikus. Ezt a hét természetes élénkítőt neked is ki kell próbálnod!

Nem elhanyagolható probléma az sem, hogy a kávé tannintartalma (ez felel a sötét színéért) elszínezi a fogakat. Elkerülése érdekében, ha már ragaszkodunk a kávéhoz, két dolgot tehetünk: vagy gyorsan isszuk meg a kávét, így az rövidebb ideig érintkezik a fogainkkal és utána kiöblítjük a szánkat, vagy szívószállal fogyasztjuk.

A kávéfogyasztásról való lemondás nem csak a fogainkkal tesz jót. Arról, hogy mi történik a testünkben, ha teljesen elhagyjuk a koffeint, itt írtunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.