Megváltozott a személyisége a kétszeresen transzplantált magyar férfinak: átvette a donor tulajdonságait

Forrás: Bors/Olvasói fotó -
személyiség motorbaleset szervátültetés rendőr donor
Ismert teória, hogy azoknak, akik szervátültetésen esnek át, megváltozhat a személyiségük. Egy érintett – Siklósi Csaba, aki vese- és májtranszplantáción esett át – szerint ebben van igazság. A 34 éves férfi azt állítja, amióta donortól kapott szervekkel él, kerüli a mélységet és a magasságot, holott korábban egyikkel sem volt problémája. Csaba egy motorbalesetben elhunyt rendőr májával és veséjével él.

A Tiszakeszin élő férfiről 5 hónapos korában kiderült, hogy vesemedence-gyulladásban szenved, később kiderült, a mája sem megfelelően működik. 14 évesen már felkerült a transzplantációs várólistára, de a megfelelő donorra és a beavatkozásra 10 évet kellett várnia.

Siklósi Csaba úgy érzi a személyisége is változott a műtét után Forrás: Bors/Olvasói fotó

A magasságtól és mélységtől való félelem mellett Csaba úgy véli, a személyisége is változott: határozottabb lett, mint korábban.

Csaba arról is beszélt, hogy egy őszinte társ még hiányzik az életéből és egyben arra kéri a lányokat, hogy aki szimpatizál vele, bártan keresse meg a közösségi oldalán.

Ez is érdekelhet:

Sci-fibe illő jelenetek és a szervdonorkérdés: interjú prof. dr. Máthé Zoltán sebészprofesszorral

Áttörés lehet a transzpalntációban: disznók szerveit élesztették újra részlegesen amerikai kutatók egy órával a haláluk után

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.