Igazi csoda ez a kislány: amputálták a lábát, de 10 héttel később már táncolt

akaraterő Alys Davies baleset amputáció fűnyírótraktor
Az orvosokat is meglepte annak a kislánynak az akaratereje, akinek fűnyíró vágta le a lábát. A végtag annyira roncsolódott, hogy amputálni kellett, de a kis Alys a műtét után 10 héttel már táncolt.

A walesi Ammanfordban élő Alys Davies a saját kertjükben szenvedett szörnyű balesetet a nyáron. Az édesapja fűnyírótraktorral vágta a füvet, amikor Alys véletlen elé lépett, a pengék pedig elkapták a jobb lábát. A kislány végtagját térd alatt amputálni kellett - írja a Daily Mail.

Alys egészen kicsi kora óta táncolt, tavaly egy világversenyen is képviselte hazáját. Szülei azt sem tudták, hogy mondják el neki, hogy le kellett vágni a lábát, attól féltek, összetörik az álmait. Alys azonban egy cseppet sem aggódott, gyorsan kezébe vette a dolgokat. A kerekesszékét az első perctől kezdve maga akarta hajtani, visszautasította a segítséget. A műlábat augusztusban kapta meg, és akkor már a szülei is tudták, hogy nincs a gyermekük előtt lehetetlen. Alys 10 héttel a baleset után már színpadon állt.

A kislány nem érzi, hogy bármiben különleges lenne, szerinte nem különbözik társaitól.

Átlagos gyerek vagyok, csak másmilyen a lábam"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.