A mozgásforma, ami nemcsak a fogyásban segít: testi és lelki egészséget nyújt egyszerre

Shutterstock -
harmónia fogyás egészség jóga
Az elhízás összetett probléma, ráadásul az emberek is sokfélék, vagyis nincs a fogyásra egyetlen recept, amely mindenkinek működik, de van olyan mozgásforma, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia, aki testi és lelki egészségre vágyik.

A súlygyarapodás összetett probléma, amely a családi előzményeknek, az egészségtelen táplálkozásnak, a mozgáshiánynak, a hormonális problémáknak és különböző gyógyszereknek is tulajdonítható.

Bár a fogyásra "nincs egyetlen megoldás", az orvosok arra biztatnak mindenkit, aki le akarja adni a felesleges kilókat, hogy "próbálja ki a jógát". Dr. Chika Anekwe, aki főként az elhízás kezelésével foglalkozik megerősítette: "A jóga segíthet a stressz kezelésében, javíthatja a hangulatot, megfékezheti az érzelmi evést, és létrehozhat egy támogató közösséget. Ezek mindegyike segíthet a fogyásban és a testsúly megtartásában."

Jógázás közbenmegtanuljuk az izmok tudatos megfeszítésének és ellazításának mikéntjét is
Forrás: Forrás: Shutterstock


"A jóga segíthet a kalóriaégetésben is, valamint növelheti az izomtömeget." A holisztikus elme-test gyakorlat stresszoldó tevékenység, amely segíthet csökkenteni a kortizolszintet, ami egyébként hozzájárulna a zsírfelhalmozódáshoz és a cukor utáni sóvárgáshoz. Dr. Niyoti Reddy megerősítette a Harvard Health Medical Schoolnak, hogy a jóga előnyei "túlmutatnak a kalória bevitelének és leadásának  egyenletén". A mozgásos meditációval tudatosabbá válhat a testünk, és ellenállhatunk a falásrohamoknak, a stresszevésnek vagy a kedvtelésből való evésnek - írja az Express.

Szívolvasztás, mellkasnyitás - a jóga kiragad a hétköznapokból

A gyakorlatok egyensúlyba hozzák a test, szellem és lélek hármasságát. Segítenek felépíteni, majd ápolni azt a hidat, ami összhangba hozza érzékeinket érzelmeinkkel. A rendszeres jógázás fejleszti testünk rugalmasságát és formálja a testtudatot. Pozitív hatással van a hormonrendszerre és idegrendszerre, segít hinni magunkban és abban: bármire képesek vagyunk. Vajon bárki bármikor elkezdheti? Mindkét nem végezheti? Egyáltalán, milyen fajta jógák vannak? Ezekre a kérdésekre itt találod a választ.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.