okos és könnyű fogyás takarítás bowling horrorfilm
Ha le szeretél adni néhány kilót, annak a legjobb módja, ha kevesebbet eszel és többet mozogsz. Ha azonban egyikhez sem fűlik a fogad, van néhány egyéb, szórakoztató módja is a súlyvesztésnek. Mutatjuk, melyek azok.

1. Igyál több vizet!

Kutatások kimutatták, hogy könnyebben fogyunk, több kalóriát égetünk el, ha több vizet fogyasztunk. A Healthline számos tanulmányt összegezve arra jutott, hogy fél liter víz megivása 10 percen belül 24-30 százalékkal növelheti a nyugalmi energiafelhasználást. Egy másik tanulmány azt vizsgálta, hogy a magasabb vízfogyasztás hogyan befolyásolja a nők súlyát. 

Az eredmények azt mutatták, hogy azok a túlsúlyos nők, akik naponta egy liternél több vizet ittak, könnyebben lefogytak.

2. Menj bowlingozni!

Ha unod a hagyományos edzéseket, válassz olyan pulzusemelő tevékenységet, ami szórakoztató is. Két óra bowlingozás péládul több mint 500 kalóriát éget el. 

Friends,Playing,Bowling,In,Club
Szórakozva is fogyhatsz.
Forrás: Shutterstock

3. Takaríts többet!

A takarítás, a porszívózás és a rendrakás mind fizikai munka, állandó mozgásban kell lenni hozzá. Az otthonod és a tested is meghálálja. 

4. Egyél fűszeres ételeket!

A forró és fűszeres ételek fogyasztása akár 20 százalékkal felgyorsíthatja az anyagcserét. A chiliben található kapszaicin az NCBI-ban megjelent kutatás szerint segít a fogyásban, és jót tesz a szívnek is. 

erős paprika, chili, csili
A csípős fogások is segítenek.
Forrás: Shutterstock

5. Lazíts!

Ha stresszesek, idegesek vagyunk, gyakran többet eszünk a kelleténél, a mindennapos meditációval azonban ez elkerülhető. A McGill Egyetem tanulmánya szerint 

a meditáció segíthet a fogyásban azáltal, hogy jobban tudod kontrollálni a stresszevést és falásrohamokat is csökkenti.

A tanulmány kimutatta, hogy a meditáció tudatosabbá tesz, megtanulod felismerni, hogy valóban éhes vagy-e, vagy csak megszokásból nyúlsz valami harapnivalóért.

6. Rágózz!

A Rhode Island-i Egyetem kutatói szerint azok, akik rágóztak, 5-8 százalékkal több kalóriát égettek el, mint azok, akik nem. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy ne az evést helyettesítsük rágózással.  

Egy kis rágógumi-történelem

A rágógumi nem mai találmány: már 5000 évvel ezelőtt is használtak az emberek különböző anyagokat csupán a rágás élvezetéért, illetve szájuk felfrissítésének érdekében. Az eddig felkutatott legrégebbi rágógumi egyenesen többezer éves lehet. Bővebben itt írtunk erről. 

7. Végy egy forró fürdőt!

A Loughborough Egyetem tanulmánya szerint a forró fürdő szintén segíthet a fogyásban. Arra jutottak, hogy egy hosszú fürdő annyi kalóriát éget el, mint egy fél órás séta.

Luxury,Bath,Woman,Relaxing,In,Hot,Bathtub,In,Hotel,Resort
A forő fürdő ellazít és javítja a vérkeringést
Forrás: Shutterstock

8. Aludj többet és meztelenül!

A kielégítő alvás nagyon fontos a fogyáshoz, az Egyesült Államok Nemzeti Intézetének tanulmánya azonban még azt is kiemeli, jobb, ha kevesebb ruhát viselünk közben. 

Ha meztelenek vagyunk,  a testünknek keményebben kell dolgoznia, hogy melegen maradjon, ami azt jelenti, hogy a szokásosnál több energiát használ fel, és az anyagcserét is felgyorsítja.

9. Nézz meg egy horrorfilmet

A Westminsteri Egyetem kutatói rájöttek, hogy egy horrorfilm megtekintése184 kalóriát égethet el. Dr. Richard Mackenzie, aki a tesztet végezte, kifejtette: 

A pulzus megemelkedésével a szervezetben nő az adrenalinszint, amely az intenzív stressz hatására felszabadul. Ez pedig csökkenti az étvágyat, növeli az alapanyagcsere sebességét, tehát kalóriát éget

 - írja az Express.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.