Gréta konyhája: vegán bundáskenyér

recept stőhr gréta bundáskenyér vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta ezúttal a tojás nélküli bundáskenyér receptjét hozta el nekünk.

Hozzávalók:
4 szelet teljes kiőrlésű vagy tönköly toast kenyér
1 bögre csicseriborsóliszt
2 dl növényi tej (rizs, zab, mandula stb.)
1 ek. szójatejföl
1 ek. élesztőpehely
1 tk. fokhagymapor
1 tk. vegamix
2 ek. olívaolaj
1 tk. kurkuma
só, bors, paprika (elhagyható)
kókuszolaj a sütéshez

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Elkészítés:

1. A kenyerek és a kókuszolaj kivételével minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. Ha nem elég híg, adunk még hozzá egy kis tejet.
2. Egy tapadásmentes serpenyőben kókuszolajat hevítünk, közben a toastkenyereket megforgatjuk a masszában és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 15-20 perc
Eszközök: üvegtál, teflonserpenyő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.