Virágkonyha Halmos Monikával: Levendulás almalekvár, step by step

Forrás: Virágkonyha -
alma virágkonyha Halmos Monika növény lekvár levendula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Itt a másodvirágzás, alma is van bőven: házasítsuk őket össze, hogy télen is eszünkbe juthasson a nyári levendulamező!

Hozzávalók:

2 kg alma
60-80 dkg cukor
1 citrom
2 evőkanál friss levendulavirág

Forrás: Virágkonyha

Elkészítés: Az almát megtisztítjuk és lereszeljük. Lassú tűzön fél órán át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, a citrom lereszelt sárga héját és kifacsart levét, belemorzsoljuk a levendulavirágot. Ha a dzsem üvegessé vált, a tűzről levesszük, és forrón üvegekbe merjük. Gondosan lezárjuk, és az üvegeket száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.