Roberto konyhája: Paradicsomos húsgombócleves

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája paradicsom leves recept húsgombóc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat reggel úgy éreztem főznöm kell egy finom levest! El is indultam a Rákóczi téri piacra, ahol belebotlottam a szomszéd Vali nénibe. Kérdeztem, mit vett és azonnal mondta is, hogy a legszebb marhahúst a piacon. Nekem sem kellett több, azonnal megkerestem a hentest és vettem egy 30 dkg marhalábszárat. 
Paradicsomos húsgombócleves Forrás: Roberto konyhája

Tényleg kifogástalan volt az áruja, nem is csodáltam, mert hosszú sorba kellett beállnom a marhámért. Kétszer átdaráltattam és máris mentem friss fűszert venni. Aztán siettem haza, mert már a fejemben kész is volt a recept. Imádtam, ahogyan a friss bazsalikom és rozmaring illatával átjárja a konyhát. Amikor pedig elkészült, tálaltam és villant a vaku. Elhoztam most nektek is, hogy szeressétek nagyon!

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 30 dkg marha lábszár darálva
  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 2 fej közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
  • 2 db zellerszár vékonyra szeletelve
  • 1 db piros húsú kaliforniai paprika
  • 10 dkg bazsalikom
  • 2 szál petrezselyemgyökér
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db 240 grammos töltőtömegű kockázott paradicsom
  • 6 evőkanál olaj
  • 1 szál rozmaring
  • só és bors

Elkészítés:

Rakjuk tálba a darált húst, üssük hozzá a tojást, reszeljük bele a fokhagymagerezdek felét, a parmezán sajtot és aprítsuk hozzá a bazsalikom felét. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle diónyi nagyságú gombócokat, rakjuk egy tányérra és hűtőben tároljuk felhasználásig.

Roberto konyháját már Facebookon is követheted!

Közepes lángon pirítsuk meg a vöröshagymát az olajon, a maradék felszeletelt fokhagymával. Adjuk hozzá rozmaringot és öntsük fel a paradicsom konzervvel.

Lassú tűzön, kevergetés közben aprítsuk durvára a maradék bazsalikomot és rakjuk a paradicsom alaphoz. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket is hozzáadva, kevés ideig pároljuk. Amikor felforr, öntsük fel hús vagy zöldség alap lével, de a víz is tökéletes.

Ízesítsük sóval és borssal, majd lassú tűzön főzzük puhára a zöldségeket. Adjuk hozzá az előkészített parmezános gombócokat és főzzük 5 perc alatt készre a levest, vegyük ki a rozmaring szárat és tálaljuk a levest.

Forrás: Origo
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.