Recept hétvégére: kapros malacleves

Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV -
malac leves recept egészséges
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 400 g sertéslapocka
  • 60 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • 1 tk majoranna
  • 1 ek mustár
  • 3-4 db szegfűszeg
  • 200 g petrezselyemgyökér
  • 100 g sárgarépa
  • 150 g gomba
  • 200 g zöldborsó
  • 3 cs kapor
  • 1 tk pirospaprika
  • 60 g tört búza
  • 1,5 l víz
Kapros malacleves Forrás: Keverd újra, Buday!/ Life TV

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát megpirítom kevés zsiradékban a kis kockára vágott császárszalonnával együtt. Ezen pirítom a kis kockára vágott malachúst. Ízesítem sóval, borssal, majorannával, mustárral és szegfűszeggel. Kevés vizet is öntök alá. Félkeményre pirítom, párolom. Ekkor adom hozzá a kockára vágott petrezselyemgyökeret, zöldborsót, és a gombát. Rengeteg kaprot szórok bele, majd megszórom piros paprikával és elkeverem. Felöntöm a vízzel, és puhulásig főzöm. Betétként tört búzát főzök bele.

Nézd meg a teljes adást!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.