Pompás előétel, de köret is lehet: marinírozott zöldségek

padlizsán recept paprika zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Buday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárcabarát ételekről szól!

Hozzávalók:

  • 500 g padlizsán
  • 500 g t.v. paprika
  • 15 g só
  • 50 g kristálycukor
  • 50 g fehérborecet
  • 5 g őrölt bors
  • 10 g petrezselyemzöld
  • 800 g víz
  • 100 g étolaj (50 g a sütéshez, 50 g az öntetbe)
Marinírozott paprika és padlizsán Forrás: Keverd újra, Buday!/LifeTv

Elkészítése:

A padlizsánt centi vastag szeletekre vágom. Sütőpapíron, az előmelegített 210 fokos sütőben megsütöm az olajpermettel bevont padlizsánkarikákat. A paprikát egészben megsütöm, ezt követően könnyedén le lehet húzni a bőrét. Egy tálban klasszikus salátaecetet készítek. A sót és a kristálycukrot kikeverem a fehérborecettel, majd felöntöm vízzel. Napraforgóolajat, őrölt borsot és apróra vágott petrezselyemzöldet keverek hozzá. Még forrón, ahogy kivettem a sütőből a padlizsánkarikákat, beleteszem a salátalébe a még meleg paprikával együtt. Hagyom állni, érlelődni egy-két órát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.