Készítsd el Te is Vilmos hereg bolognai spagettijét

recept házi készítésű Vilmos herceg bolognai spagetti
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Cambridge hercege, Vilmos ismét jótékonykodásra adta a fejét, ezúttal beállt a tűzhely mögé, hogy segítsen az otthontalan rászorulókon. Nagylelkű tettének köszönhetően nyilvánosságra került házi készítésű bolognai spagettijének receptje.

Vilmos herceg nemrég ország-világ elé tárta, ő milyen recept alapján készíti el otthon a családjának a bolognai spagettit. Ha te is kedvet kapnál az elkészítéséhez, íme, a lépések:

Készítsd el a bolognai spagettit Vilmos herceg receptje alapján Forrás: pixabay.com

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 30 g vaj
  • 1 nagyobb vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 répa, felaprítva
  • 2 zellerszál, aprítva
  • 350 g jó minőségű sovány marhahús
  • 250 ml száraz fehérbor
  • 120 ml tej
  • egy csipet frissen őrölt szerecsendió
  • 400 g olasz paradicsom konzerv
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 250 g spagetti tészta
  • 50 g frissen reszelt parmezán
  • 2 evőkanál frissen felaprított petrezselyem
  • só és frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

Először a szószt készítsük el. Egy serpenyőbe, öntsük bele az olivaolajat, adjuk hozzá a vajat és a hagymát. Mikor a hagyma kicsit megpuhult, adjuk hozzá a felvágott répát és zellerszálakat és egy pár percig hagyjuk őket összeérni. Fogjuk egy villát és azzal morzsoljuk szét a marhahúst, majd tegyük a serpenyőbe, keverjük össze a benne lévő alapanyagokkal és főzzük addig, míg a hús barnás színt nem kap. Öntsük bele a fehérbort és várjuk meg, míg elpárolog. Vegyük le a tűzhelyről, amíg hozzáadjuk a tejet és az őrölt szerecsendiót. Majd tegyük vissza a tűzhelyre és közepes lángon főzzük tovább, amíg a tej el nem párolog. Ezt követően adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a pürét, majd kóstolás után sózzuk, borsozzuk. 3 órán keresztül lassú tűzön fedő nélkül hagyjuk főni, alkalomadtán keverjük meg.

Emellett tegyük fel egy nagy lábasba vizet és adjunk hozzá egy evőkanál sót. Ha forr a víz, öntsük bele a spagetti tésztát és készítsük el al dante.

Tálaláskor a szósz tetejére szórjunk egy kis parmezánt.

Forrás: The Sun

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.