A séf elárulta: ezzel az egy plusz hozzávalóval készítheted el életed legjobb rántottáját

Forrás: Jamie Oliver -
keményítő rántotta recept reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is annál jobb, mint egy jó kis tojásrántotta reggelire: tápláló, finom és pillanatok alatt elkészül. Most mutatunk egy receptet, mellyel még istenibb lesz sokak kedvenc reggelije. 

A rántotta egy rendkívül egyszerű étel, melyet még azok is pillanatok alatt el tudnak készíteni, akik amúgy ritkán fordulnak meg a konyhában. Nem kell hozzá más, mint tojás, kevés fűszer, egy kis olaj és egy kiváló serpenyő. Legalábbis eddig ezt gondoltuk. A bestseller szakácskönyvszerző, J. Kenji López-Alt szerint ugyanis lehet ezt még fokozni: ha egy titkos hozzávalót, még pedig a keményítőt hozzáadjuk a recepthez, akkor sokkal selymesebb és krémesebb lesz a tojásrántotta - írja a New York Times.

Figyelje meg a rántotta állagát. Amikor lágy és még enyhén folyik, akkor jó Forrás: Jamie Oliver

J. Kenki Lózez-Alt szerint a tökéletes tojánrántotta receptje a következő:

Vegyünk négy tojáshoz 2 csapott teáskanál keményítőt. Először a keményítőt össze kell keverni 1,5 evőkanál vízzel, ameddig állagban egy tejszínhez hasonló folyadékot nem kapunk. Ezek után keverjünk 2 evőkanál vajat, 4 tojást és egy csipetnyi sót is a keményítős keverékbe, majd egy meleg serpenyőben süssük ki és élvezzük a tökéletes reggelit!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.