Egyszerű trükkök a műanyag edények tisztítására: nincs többé makacs folt

műanyag edény, műanyag ételhordó, ebéd
Shutterstock - Kovalevich28
mosogatás műanyag edény
A műanyag ételhordók ugyan praktikusak, de a zsíros ételmaradékot nagyon nehéz róluk eltávolítani. Szerencsére van néhány egyszerű trükk, amivel próbálkozhatunk, hogy ezek az edények a régi fényükben ragyogjanak.

Minden háztartásban vannak olyan műanyag ételhordók, amik elszíneződtek a zsíros ételek miatt. Az egyszerű mosogatószer nem tud megbirkózni ezzel a makacs szennyeződéssel, ezért más módszer után kell keresnünk. Íme, néhány trükk, amikkel próbálkozhatunk.

A napfény segíthet

Dörzsöljük be citrommal az edényt, majd tegyük ki egy napos helyre. Az ultraibolya sugárzás eltünteti a foltokat és semlegesíti a baktériumokat is. 

A szódabikarbóna ereje

Ezt a szert mindenféle folt ellen kipróbálhatjuk, származzon az zsírból, kávéból vagy paradicsomból. Tegyünk forró vizet a dobozba, majd adjunk hozzá 2-3 evőkanál szódabikarbónát, zárjuk le, rázzuk össze és hagyjuk néhány órát állni. 

Próbálkozzunk cukorral

Szórjunk cukrot az edénybe, tegyünk rá kevés mosogatószert, a tetejére néhány jégkockát, majd töltsük fel ásványvízzel. Ezután hagyjuk néhány órát állni, majd kiönthetjük a keveréket. 

Gyógyszertári csoda

Denaturált szesz segítségével is megtisztíthatóak a foltos edények, ehhez elsőként az alkoholt kell beledörzsölnünk a foltokba, majd mossuk le vízzel. Ha nem tűnik el, ismételjük meg a folyamatot, esetleg hagyjuk rajta pár percig - írja a Fanny nyomán a Mindmegette.

Papírtörlős trükk

Ezt a trükköt TikTokon osztották meg, és nincs szükség hozzá másra, csak egy kis papírtörlőre és mosogatószerre. Az erről szóló videós anyagot ide kattintva érheted el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.