Ki ne dobd az újhagyma végét, növessz belőle új hagymát!

újhagyma
Thinkstock - ivandzyuba
tipp hagyma újhagyma
Mennyi mindenre jó az újhagyma! Lehet csak úgy harapni, vagy apróra vagdalni és sültekre szórni, esetleg pizzához sütni...

Ha van othon újhagyma, ne szabadulj meg tőle olyan könnyen. Edd meg nyugodtan azt a részt, amit megkívánsz, de a bojtos végét, ahol a gyökér van, gyűjtsd össze, és tedd be egy pohár vízbe. Ezután tedd a poharat a napfényre, vagy akár csak az ablakba. 

Growing,Green,Onions,Scallions,From,Scraps,By,Propagating,In,Water
Tovább éled az újhagyma   - Shutterstock

Meglátod, milyen szépen fejlődésnek indul! Fontos, hogy mindennap cseréld le alattuk a vizet, mert különben megposhadnak. Amikor elkezdenek leveleket növeszteni, az szuper látvány lesz. A zsenge levelekből folyamatosan vághatsz , vajas vagy zsíros kenyér mellé isteni finom lesz. Két hét után át is ültetheted virágcserépbe, locsold meg a földjét egy kis tápoldattal, és kész is az újhagyma veteményed! - javasolja a RIPOST.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.