Kiderült, mely magyar ételeket gyűlölik a külföldiek: íme, a lista

étterem, ebéd, randi, pár étteremben
Shutterstock - Bobex-73
ízlés turista külföldi magyar
A hazánkba látogató külföldiek rengeteg magyar ételt kipróbálnak, de nem mindegyik nyeri el a tetszésüket. Vannak, amik számukra túlságosan szokatlanok vagy az alapanyagok párosítása miatt, vagy a teljes ízvilág áll tőlük távol, esetleg a textúra.

Amíg a lángos, a gulyás és a kürtőskalács nagy kedvencei szokak lenni a hazánkba látogató turistáknak, addig vannak olyan magyar ételek, amik nem igazán nyerik el a tetszésüket. Ami számunkra hétköznapi ízvilág vagy párosítás, az számukra lehet teljesen szokatlan vagy éppen abszurd. Arról, hogy mit szeretnek a legkevésbé, a Tasteatlas készített egy átfogó listát. Összesen 45 ételünk szerepel rajta, köztük vannak olyanok, amik még a magyarok között is megosztónak számítanak, mint a pacalpörkölt, de nem ez áll az első helyen, hanem egy olyan fogás, amit többnyire az iskolai menzákon szolgálnak fel. 

  1. Mákos tészta
  2. Krumplileves
  3. Pacalpörkölt
  4. Rakott palacsinta
  5. Borleves
  6. Oroszkrémtorta
  7. Rakott káposzta

És a sor természetesen még folytatódik, a lista további elemeit megnézheted a Mindmegettén.

Világhírű séf árulta el a tökéletes sült krumpli titkát

A sült krumplit mindenki imádja, de amilyen egyszerű étel olyan könnyen el lehet rontani. Ha neked is többször lesz szottyos, mint ropogós, akkor el kell olvasnod Nigella Lawson tippjeit. Azt ígéri, ha egyszer kipróbáljuk a módszerét, soha többé nem sütünk máshogy krumplit. Íme, a titok.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.