Világhírű séf árulta el a tökéletes sült krumpli titkát

Forrás: Thinkstock -
konyhai hack trükk sült krumpli Nigella Lawson
A sült krumplit mindenki imádja, de amilyen egyszerű étel olyan könnyen el lehet rontani. Ha neked is többször lesz szottyos, mint ropogós, akkor el kell olvasnod Nigella Lawson tippjeit. Azt ígéri, ha egyszer kipróbáljuk a módszerét, soha többé nem sütünk máshogy krumplit.

A sült krumpli vagy felemeli vagy tönkreteszi a vasárnapi ebédet. Mindenkinek megvannak a saját jól bevált módszerei és trükkjei, de ami az aranybarna, ropogós sült krumpli elkészítését illeti, Nigella Lawson módszere verhetetlen. A tévés szakácsnő csak pár apró dologban tér el a klasszikus burgonyasütési módszertől, de ezek nagyon sokat számítanak.

„A tökéletes sült krumpli belül édes és puha, kívül pedig aranybarna, ropogós. Főzhetünk bármilyen finom, különleges dolgot, semmi sem adja azt az elégedettséget, amikor egy jó tálca sült krumpli kerül az asztalra" - mondta Nigella. Trükkjei eredetileg a karácsonyi szakácskönyvében jelentek meg, de most a Mirrorral is megosztotta.

Három döntő dolog van, ami szerintem nagyon sokat számít: az első a zsír hőfoka. Ha nem égetően forró, akkor nincs esélyünk jó krumplit készíteni. Mivel a libazsírnak magas a füstpontja, nem ég meg, jó az íze is, ezért ezt ajánlom. Ha valaki eltekintene az állati eredetű termékek használatától, akkor is gondoskodjon arról, hogy az olajat alaposan felhevítse. Ezzel kevesen foglalkoznak.

Nigella második tippje, hogy figyeljünk a burgonya méretére - se túl kicsi se túl nagy ne legyen - hogy rendesen átsüljön. A harmadik pedig egy olyan trükk, amit az édesanyjától tanult: sütés előtt kicsit megfőzi a krumplit, ezután pedig búzadarában megforgatja, majd megdinszteli a darabokat, hogy a felszínen kicsit pépes legyen, így jobban megragad a forró zsírban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.