Rántott tojás húsvétra: igazi különlegesség az ünnepi asztalra

húsvét, rántott tojás
Vidék íze -
tojás recept húsvét
Általában kemény tojást szoktunk az ünnepi asztalra tenni húsvétkor a sonka és a kalács mellé, de itt az ideje egy kis újításnak, eláruljuk, milyen a jó rántott tojás receptje.

Ha már unod a kemény tojást, csempéssz egy kis izgalmat a húsvét menübe, kápráztasd el szeretteidet rántott tojással. Maradékmentőnek is kiváló, az ünnepek után is kiprbálhatod az alábbi receptet, ha nem fogyott el az összes tojás, az első lépés ugyanis pont a főzés. 

Hozzávalók: 

  • 4 tojás 
  • 2 evőkanál majonéz 
  • torma 
  • snidling 
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz 
  • olaj a sütéshez 
  • só 
  • bors 

Elkészítés:

  1. Sós vízben főzzük keményre a tojások, hideg víz alatt öblítsük le és hámozzuk meg, majd vágjuk hosszában ketté. 
  2. A tojások sárgáját tegyük egy külön tálba.
  3. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  4. A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott tojásokba - írja a Vidék íze.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.