2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Veszélyes trend hódít a TikTokon: ne edd meg a sült fogpiszkálót!

Wooden,Toothpicks,In,A,Cup,On,A,Dark,Background
Shutterstock/Copyright (c) 2022 mashanmn/Shutterstock. No use without permission. - mashanmn
TikTok sült fogpiszkáló veszélyes
Újabb őrült TikTok trend terjed, több ország figyelmeztetést adott ki: a sült fogpiszkáló fogyasztása nem biztonságos, sőt, akár veszélyes is lehet.

Ahogy azt már megszokhattuk, a TikTok tele van elképesztőbbnél elképesztőbb trendekkel, a felhasználók pedig sokszor gondolkodás nélkül próbálnak ki akármit, amit a népszerű tiktokerek mondanak. Az egyik új őrület a sült fogpiszkáló snackként fogyasztása.

Természetesen nem a nálunk is megszokott, fából faragott fogpiszkálókról van szó. Ebben az ételfestékkel zöldre színezett kukorica-, vagy burgonyakeményítőből készült fogpiszkálókat sütnek ki olajban, majd sajtporral ízesítik. Ennek ellenére adott ki elsőként Dél-Korea egészségügyi minisztériuma egy nyilatkozatot, melyben úgy fogalmaz, hogy bármennyire is tűnik vonzónak a sült fogpiszkáló látványa a TikTok-videókon, annak fogyasztása nem biztonságos, ezért senki ne kövesse a trendet, ne egyenek sült fogpiszkálót.

@njeditofficial A health warning from South Korea’s food ministry has urged people not to eat fried toothpicks made of starch in a shape resembling curly fries, after the practice went viral in social media posts. #njedit #korea #toothpicks #friedtoothpick #seul #southkorea #tiktok #instagram #trending ♬ original sound - NJ Edit

Az úgynevezett „mukbang” videós műfaj, azaz a nem feltétlenül ehető, de lealábbis szokatlan megfőzéséről készült tartalmak nagyon népszerűek Dél-Koreában, ezért különösen nehz dolga van a hatóságoknak, amikor újabb és újabb veszélyes trendek ütik fel a fejüket — írja a Mindmegette.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.