Ha így tárolod a banánt, 10 napig is friss marad: egyszerű, de nagyszerű módszer - VIDEÓ

Forrás: Shutterstock -
pazarlás Banán tárolás friss
Többet vettünk a kelleténél? Ha ezt az egyszerű trükköt alkalmazzuk, akkor akár 10 napig is friss maradhat a banán.

Az élelmiszerek helyes tárolása fontos a pazarlás csökkentéséhez. A banánt például sokan szeretik, de kevesen akkor, ha már nagyon bebarnult. A megfelelő módszerrel azonban akár 10 napig is friss maradhat. 

banán, érett banán
Ha így tároljuk a banánt, tovább friss marad
Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2024 Slatan/Shutterstock.  No use without permission.

Így tárold a banánt, hogy 10 napig is friss maradjon

Anna hercegnő ugyan pontosan akkor szereti igazán a banánt, ha már nagyon bebarnult, de ezzel kevesen vannak így. A legtöbben frissebb állapotában kedvelik, és ha nem sikerül elfogyasztani mielőtt túlérne, jobb esetben turmixot vagy süteményt készítenek belőle, rosszabb esetben a kukában végzi a gyümölcs. Ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor nem kell mást tennünk, mint alkalmaznunk egy egyszerű trükköt, aminek köszönhetően akár 15 napig is friss maradhat a banán. A dolgunk csupán annyi, hogy a banán szárát vízbe mártjuk, és így tároljuk a pulton. A trükköt egy tiktoker is kipróbálta, és igazolta, hogy a módszer működik. Persze megjelentek rajta barna foltok, de jóval frissebb volt, mint azok a darabok, amiket mindenféle trükk nélkül tárolt. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.