Gyors, szaftos és isteni: almás-fahéjas muffin, amit ilyen esős időben a legjobb megsütni

recept alma fahéj muffin
Ez a mennyei sütemény pillanatok alatt elkészül, és a család minden tagjának kedvence lesz. Próbáld ki te is ezt a gyors almás-fahéjas muffint - igazi őszi édesség!

Ha te is szereted az alma-fahéj ízkombinációt, akkor a lehető legjobb helyen jársz, van egy szuper receptünk számodra! Az almás-fahéjas muffin teljes kiőrlésű lisztből készül, még egészséges is. A fehér liszthez képest a teljes kiőrlésű több vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, és értékes rostok is vannak benne. 

almás-fahéjas muffin
Igazi őszi édesség az almás-fahéjas muffin
Forrás: Shutterstock

Tipp: Ha a normál lisztet teljes kiőrlésű liszttel szeretnénk helyettesíteni a süteményreceptekben, akkor 15%-kal több folyadékot kell hozzáadni a tésztához. Ennek oka, hogy a teljes kiőrlésű liszt máshogy veszi fel a folyadékot, mint a fehér búzalisztnek.

Almás-fahéjas muffin:

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 250 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 125 ml olaj
  • 175 ml tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 g apróra vágott dió
  • 2 alma

A feltéthez:

  • 3 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 alma

Elkészítés:

  • Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (felső/alsó funkció) vagy 160 °C-ra (légkeveréses).
  • Megmossuk és meghámozzuk az almát, majd apró kockákra vágjuk. Béleljük ki a muffinformát papírral.
  • Keverjük össze a száraz hozzávalókat egy tálban. Egy külön edényben keverjük habosra a tojást, az olajat, a tejet és vaníliakivonatot. Adjuk a száraz hozzávalókat evőkanalanként a tojásos keverékhez. Keverjük addig, amíg sima, sűrű tésztát nem kapunk.

Fontos: Ne keverjük túl sokáig vagy túl erőteljesen a tésztát, különben a muffinok gumiszerűek lesznek. Ha a tészta túl sűrű, keverjünk bele még egy kis tejet.

  • Forgassuk bele a tésztába kockára vágott almát és az apróra vágott diót. Ezután egyenletesen öntsük az almás-fahéjas tésztát a formákba, és szórjuk meg a a tetejüket fahéjas cukorral.
  • Az almás-fahéjas muffinokat középen kb. 25 percig sütjük.


.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.