Ez az almás süti puha és tele van az alma isteni ízével. Ráadásul rendkívül egyszerűen elkészíthető. Csak keverd össze a két hozzávalót, majd süsd meg egy tortaformában. Szórakoztató módja a zab fogyasztásának, és annyira egészséges, hogy akár reggelire is fogyaszthatod.

Forrás: Shutterstock/Tati Liberta
Mindössze 2 hozzávalóra van szükség ehhez az almás sütihez
- Almapüré és kis darabokra vágott alma
- Zabpehely
- Fahéj ízlés szerint
Ezt a sütit édesített almapürével készítjük. Használhatsz nem édesített változatot is, de ha így teszel, érdemes cukrot, vaníliás cukrot vagy cukorpótlót adni hozzá, hogy édesebb legyen, mert a nem édesített almapürével nem lesz elég édes a sütemény. Ha nincs almapüréd, banánnal is elkészítheted. Textúrája érdekében friss alma darabokat is adhatsz hozzá (~0,5 cm-es kockákat). Olyan almafajtát válassz, ami az ízlésednek megfelel, lehet édesebb, vagy kicsit savanykásabb fajta is. Ízesítésként adhatsz hozzá egy mokkáskanálnyi fahéjat.
Ehhez a recepthez lapított zabpelyhet használunk, amit régi típusú zabpehelyként is ismerhetünk.
Így készül az almás süti
Roppant egyszerű a folyamat, hiszen mindössze annyit kell tenned, hogy összekevered az almapürét és a zabpelyhet egy nagy keverőtálban. Add hozzá a reszelt almát, fahéjat, majd keverd össze jó alaposan, amíg a zabot teljesen be nem vonja az almapüré. Öntsd a keveréket egy sütőpapírral bélelt tortaformába, majd süsd addig, amíg szép aranybarnává nem válik a teteje.
Tippek az almás süti elkészítéséhez
- Ehhez az almás süti recepthez használj egy szilárd, egy darabból álló tortaformát, amelynek nincs eltávolítható alja. Ha szufléformát vagy hasonló, eltávolítható aljú formát használsz, az almapüré folyadéka kiszivároghat.
- Ha alacsony cukortartalmú süteményt szeretnél, használj nem édesített almapürét és adj hozzá cukormentes édesítőszert.
Ezek a cikkek is érdekelhetnek:


