Kókuszos-ananászos muffin megmentheti a napodat és az ünnepi asztal éke lehet. A húsvét 2025-ös sztárja lehet ez az egyszerű kis desszert.

Forrás: Fanny magazin
Húsvét 2025: a kókuszos-ananászos muffinnak senki nem fog ellenállni
Hozzávalók:
- 200 g natúr joghurt
- 2 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 150 g liszt
- 50 g kókuszreszelék
- + a díszítéshez : 1 tk sütőpor, 150 g felkockázott ananász (konzerv), 100 g étcsokoládé, 1 kk olaj
Elkészítés:
A joghurtot öntsük keverőtálba, és habosítsuk fel a tojással, valamint a cukorral. A lisztet vegyítsük el a kókuszreszelékkel és a sütőporral, majd apránként adjuk a joghurtos masszához. Keverjük csomómentesre a tésztát, végül forgassuk bele a lecsepegtetett ananászt is.
Osszuk el a masszát a muffintepsi papírkapszlival kibélelt mélyedéseiben. Süssük a sütiket a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig, majd hagyjuk teljesen kihűlni őket. Az étcsokoládét tördeljük darabokra, és az olajjal együtt olvasszuk meg forró vízgőz felett. Öntsük át egy kisebb méretű, mélyebb tálkába. Mártsuk bele fejjel lefelé a kihűlt muffinokat, csepegtessük le őket, és szórjuk meg ízlés szerinti mennyiségű kókuszreszelékkel.
Elkészítési idő: 45 perc


