Bizarr fagyifajták, amiket még a legnagyobb rajongók sem mernek bevállalni

Ma már a fagylaltkínálat rég nem abból áll, hogy van csokis, vaniliás, eper és puncs ízesítés. A készítők folyamatosan azon törik a fejüket, hogy milyen fajtákkal lehetne kítűnni, így nem csoda, hogy egyre több bizarr íz is piacra kerül. A legextrémebb változatok főként az Egyesült Államokban és Japánban kóstolhatók, de Magyarországon is találni olyan mestereket, akik bátran kísérleteznek újszerű ízvilágokkal. A kreativitásnak köszönhetően létezik már kávés-cigis és energiaital ízesítésű, tücskös, zöldséges, rántotthús és kolbászízű nyalánkság is, de ami most mindent visz – legalábbis a bizarrság listáján – az az anyatejízű fagyi.
Ha vissza szeretnél repülni babakorodba, próbáld ki a legújabb slágert, az anyatejízű fagyit. Az ötletgazda Amerika, pontosabban a Frida nevű cég fogott össze a New York-i OddFellows fagylaltgyártóval. Elárulták, hogy nem anyatejet használtak a nyári édesség elkészítéséhez, csupán imitálják annak ízét. Az összetevők: tej, tejszín, sovány tejpor, cukor, szőlőcukor, tojássárgája, glükóz-fruktóz szirup, sós karamell ízesítő, kolosztrum, természetes aromák és tartósítószerek.
Ez a büdös fagyifajta Losticéből, Csehországból származik, ott alkotta meg Roman Cincara cukrász a helyiek körében egyébként nagyon népszerű olmützi sajtból. Szinte sajnáljuk, hogy Magyarországon még nem kapható ez a különleges fagyifajta. a csehe
Amikor a termék híre elterjedt, nagyon megugrott iránta az érdeklődés. Éppen ezért a tulajdonos a fagylalt receptjét azonnal levédette.
Tatabányán, a Roberto Cukrászdában kapható jalapeño-camambert fagyi nyomokban csíp, ennek ellenére mindig akad néhány vállalkozó szellemű gourmet, aki megkóstolja. Mit is mondhatnánk? Gulyásleves vagy halászlé mellé remek választás.
Az előbb említett Roberto Cukrászda nemrégiben posztolt a legújabb fagylaltkreációjáról, mely a kannásbor névre hallgat.
5 éve letaszíthatatlan a toplista éléről ez az „ínycsiklandó” ürülék ihlette fagylalt. Ízéről csak annyit tudni, hogy „egzotikus” ízű, mivel a sirályok étrendje gazdag és változatos. Az angliai Ilfrancombe-ban működő Joey’s fagyizó kezdte el árulni, és azóta több európai városban is hozzá lehet jutni.
A megdöbbentő kreáció szürke alapon fehér foltos, a tetejére pedig kis barna csokigolyókat szórtak.
Milyen szép is lehet a pároddal andalogni a lemenő naplementében egy-egy adag sirálykaki-fagyival, miközben a névadó madarak gyanúsan köröznek a fejetek fölött Hmm...
Még több bizarr ízű fagyifajtáért és nyári desszertért látogass el a Bors oldalára, ahol az uborkás nyári desszertektől kezdve szinte minden perverz nyalánkságot megtalálsz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.