Ahogy megírtuk, június 26-án Kapu Tibor negyedikként lebegett át a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére a Dragon űrhajóról. Ax-4 küldetés személyzete két hétig kutatásokat végez majd az űrben. A Kapu Tibor által elvégzett kísérletek többek között a SANS nevű látásprobléma lehetséges megoldásait, a bélbaktériumok űrbéli változásait, valamint a legénységet érő sugárzást fogják vizsgálni.
Az egyik székesfehérvári cukrászda a Facebookon mutatta meg, hogy milyen különleges fagylaltot készítettek Kapu Tibor űrutazása apropóján. „Kapu Tibor űrkutat ás! Kolumbiai dark csokoládé fagyi a mai nap tiszteletére” - tették közzé a közösségi oldalukon. A fagyi díszítése sem akármilyen: a tetején egy pici űrhajós és egy ásó látható.
A magyar asztronauta menüjét a Nemzeti Agrárkutató Központ segítségével állították össze: csirkepaprikás, tejberizs és egy különleges, tápláló űrcsoki is szerepel az étlapon – mindez tubusba vagy tasakba zárva, fagyasztva vagy porítva – írja a Bors. Az ételek felmelegítése és elfogyasztása sajátos folyamat: címkézett tasakokból, mágneses evőeszközökkel, lebegve esznek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.