Így készítsd el Harry és Vilmos herceg kedvenc brownie-ját - A királyi séf elárulta a titkos összetevőt

Harry és Vilmos herceg gyerekként imádta: elhoztuk a csokoládés brownie receptet
PA Images - Martin Keene - PA Images
recept brownie espresso brit királyi család
A brit királyi család egykori séfje felfedte rég őrzött titkát. Csokoládés brownie receptje olyan titkos összetevőt tartalmaz, amitől a kis hercegek egyenesen megőrültek.

Kevés olyan édesség van, amit annyian szeretnek, mint a csokoládés brownie-t. Egy videóból most kiderült, hogy nemcsak a hétköznapi családok asztalára kerül gyakran ebből a finomságból, de egykor a brit királyi családban is nagy sláger volt. Darren McGrady, aki éveken át séfként dolgozott a Kensington-palotában, most elárulta a csokoládés brownie receptjének titkát. Ez a finomság egyetlen plusz hozzávaló miatt lett Harry és Vilmos herceg kedvence.

Csokoládés kávés brownie recept, ahogy a brit királyi családban szerették a gyerekek
A brit királyi család egykori séfje elárulta a brownie receptjét.
Forrás: Shutterstock

Brownie recept, ahogy a királyi udvarban szerették 

Az egykori királyi séf egy adag frissen főzött eszpresszót, vagyis erős feketekávét adott a tésztához, amitől a csokoládés brownie sokkal karakteresebb és gazdagabb ízt kapott. Gyerekként Harry és Vilmos herceg imádták, a nevelőnőjük viszont már kevésbé, mert a cukor és a koffein együtt olyan energiabombát varázsolt a fiúkból, hogy délutánonként le-fölrohangáltak a palotában. Darren McGrady azt is elmesélte, hogy dió sosem kerülhetett a süteménybe, mert a hercegek közül egyik sem szerette, így inkább extra csokoládédarabokkal gazdagította a receptet. 

A brit királyi család csokoládés-kávés brownie receptje

Hozzávalók:

  • 1 csésze sótlan vaj
  • 2 csésze étcsokoládé darabka
  • ¼ csésze frissen főzött eszpresszó
  • 4 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 1,5 csésze kristálycukor
  • csipet só
  • ¾ csésze liszt

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra, és vajazz ki egy tepsit. A vajat és egy csésze csokoládét olvaszd fel mikrohullámú sütőben vagy gőz fölött, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát, a tojásokat, a lisztet és végül az eszpresszót. Szórd bele a maradék csokoládédarabokat, és simítsd a masszát a tepsibe. Süsd 15 percig, amíg a teteje matt lesz. Hagyd kihűlni, majd vágd szeletekre. Jó étvágyat!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.