Ezt az 1 hozzávalót tedd a reggeli kávédba és éveket fogsz fiatalodni: csodákat művel a bőröddel

Szeretnéd, ha a reggeli kávéd nemcsak felébresztene, hanem a szépségedért is dolgozna? Akkr jó hírünk van, mert ez az ital egyszerre élénkítő és szépítő hatású és akár éveket is fiatalodhatsz tőle. Mindössze egyetlen plusz hozzávalóra van szükség és a kedvenc kávéd ízéről sem kell lemondanod. Feszesebb bőr, fiatalos ragyogás, mutatjuk a titkot.
A fekete kávé serkenti a szervezetben lévő autofágiát, ami azt a folyamatot jelzi, amely során a régi sejtek lebomlanak és új, egészséges sejtek képződnek. A kávéban lévő kollagén pedig javíthatja a bőr rugalmasságát, csökkentheti a ráncokat és növelheti a bőr nedvességtartalmát. Mértékkel fogyasztva és megfelelően adagolva a kollagénes kávé valóban hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez. Jól hangzik igaz? Ha szívesen kipróbálnád, mutatunk egy receptet hozzá:
1 adag eszpresszó
5–10 g (~ 1 ek.) kollagénpor
Tej (például zabtej) ízlés szerint
1 csipet fahéj (opcionális)
édesítőszer ízlés szerint
A kollagén néhány embernél mellékhatásokat okozhat, ez leginkább akkor fordul elő, ha valaki túl nagy adaggal kezd, vagy érzékeny az adott típusú kollagénre (például: marha-, vagy halkollagén). Ezért érdemes kisebb mennyiséggel kezdeni, majd fokozatosan növelni az adagot.
Mindig tartsd be a gyártó által ajánlott napi mennyiséget. A több kollagén nem feltétlenül hoz jobb eredményeket, sőt, ronthatja az ital ízét, vagy emésztési problémákat okozhat. Különösen kávéval együtt (ami önmagában is serkenti az emésztést) nem tanácsos túlzásba esni.
- Ne szórd a kollagénport közvetlenül a kész kávéba, mert az könnyen csomósodhat. Először egy kávéscsészében old fel a kollagénport kevés meleg vízben. Ügyelj rá, hogy a víz ne legyen forró, mert a túl magas hőmérséklettől a fehérjék szerkezete károsodhat.
Tipp: használj kézi tejhabosítót, így könnyen elkerülhető, hogy csomós legyen a végeredmény.
- A feloldott kollagénporra öntsd rá a frissen főzött kávét. Add hozzá a zabtejet és már készen is a tökéletes napindító kollagénital! Egy kis fahéjjal, aromával, vagy édesítővel tovább ízesítheted a reggeli bőrszépítő italod.
Használj kiváló minőségű kollagénport (hidrolizált kollagént vagy kollagénpeptideket), amely semleges ízű és jól oldódik. Ezt az italt jegeskávéként is elkészítheted: ebben ez esetben is először egy kevés langyos vízben oldd fel a kollagént és csak ezután add hozzá a kávét, tejet és jégkockákat.
A kollagén a szervezet egyik legfontosabb fehérjéje, amely:
Mindemellett erősítheti a körmöket és a hajszálakat is, és támogatja az izületek és porcok egészségét.
A kollagén jótékony hatásai gyakran csak hosszabb idő után, rendszeres fogyasztás mellett jelentkeznek. Ezért érdemes a kollagénes kávét beépíteni a napi reggeli rutinba, akár több héten, hónapon keresztül.
Minden szervezet másképp reagál a kollagénes kávéra, ezért figyeld meg, hogy érzed magad a fogyasztása után. Ha felmerülnek emésztési panaszok, csökkentsd a kollagén mennyiségét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.