Önként levágatja a kezét, hogy robotkarja lehessen

robotkar kéz bionikus amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután egy motorbalesetben súlyosan megsérült, a 26 éves férfi keze teljesen lebénult, ami miatt úgy döntött, hogy egy bionikus kézre cseréli a sajátját.

A 26 éves Ausztriában élő szerb Milót 10 éve súlyos baleset érte. Motorjával nekicsapódott egy lámpaoszlopnak, melynek következtében lába és karja is lebénult. Az orvosok akkor ugyan mindent megtettek, azonban a sok műtéti beavatkozás ellenére sem tudták helyrehozni a férfi jobb kezét.

Tipp! Elképesztő látvány, megmozdulnak a fotók! Nézd meg képgalériánkat!






Thinkstock
Thinkstock

A kép illusztráció



Le kell vágniuk a kezét

Milo nemrég átesett az elsődleges vizsgálatokon, és orvosai szerint teljesen alkalmas, hogy bionikus kézzel éljen. Ehhez persze drasztikus lépésre kell elszánnia magát a 26 éves férfinak: önként vállalnia kell a keze amputációját, hogy a helyére ültethessék az új roboteszközt. (Fotó Milóról és a robotkézről)

"Milo most 26 éves, és szeretne teljes életet élni. Hiába műtenénk meg számtalanszor, a keze sohasem gyógyulhatna meg teljesen. Mivel a beteg érdeke, hogy a legjobb megoldást megtaláljuk, ezért én semmi akadályát nem látom az amputációnak" - tette hozzá Aszmann professzor, Milo orvosa. Milo ráadásul az újabb, továbbfejlesztett bionikus kéz változatát kapja majd meg, amivel elődjénél már sokkal finomabb mozgásokra is képes lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.