A kritikusok és a szakma elismerően nyilatkozott Brad Pitt új filmjéről Cannes-ban.

A világ az elmúlt napokban csakis Cannes-ra figyelt, ahol a filmszakma apraja nagyja megjelent idén is. Volt, aki jótékonykodott, vagy éppen új filmjét promótálta, de mindenki a záró napot várta, hogy végre kiderüljön, kik lettek az idei fesztivál nyertesei.

Forrás: AFP

Vasárnap este végre kiosztották a 64. Cannes-i Filmfesztivál fődíját is, az Arany Pálmát, melyet a Brad Pitt főszereplésével készült The Tree of Life, azaz Az Élet fája című film nyert meg. Terrence Malick rendező műve az 1950-es években játszódik, és egy háromgyermekes, zord apáról szól. A filmben egy rövid szerep erejéig Sean Penn is feltűnik.
A 64. cannes-i filmfesztivál további díjazottjainak listája:

Arany Pálma
The Tree of Life (Terrence Malick)

A zsűri nagydíja - megosztva
Le gamin au vélo (Jean-Pierre és Luc Dardenne)
Once Upon a Time in Anatolia (Nuri Bilge Ceylan)

Prix de Jury (A zsűri díja)
Polisse (Maiwenn)

Legjobb rendező:
Nicolas Winding Refn (Drive)

Legjobb színésznő
Kirsten Dunst (Melancholia)

Forrás: AFP

Legjobb színész
Jean Dujardin (The Artist)

Legjobb forgatókönyv
Joseph Cedar: Footnote

Camera d'Or (A legjobb első film díja)
Pablo Giorgelli: Las Acacias

Legjobb rövidfilm
Maryna Vroda: Cross-Country
Kitiltották Katy Perry férjét Japánbólhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110522-katy-perry-ferjet-nem-engedtek-be-japanba.html Több mint száz kilósra hízott a hiú énekeshttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110522-kozso-tobb-mint-szaz-kilosra-hizott-betegsege-miatt.html Nagy Duett: Árpa Attila és Falusi Mariann alulmaradtak a tinikkel szembenhttp://www.life.hu/legykepben/20110521-nagy-duett-arpa-attila-es-falusi-mariann-alulmaradtak-a-tinikkel.html VV Olivér orvosi rendelőben leskelődött a nők után!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110520-vv4-oliver-apja-rendelojeben-kukkolta-a-noket.html Lady Gaga ismét legyőzött mindenkithttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110520-lady-gaga-a-legbefolyasosabb-hiresseg.html Csillag Születik: Távozott a népszerű táncos produkcióhttp://www.life.hu/szorakozz/20110522-csillag-szuletik-tavozott-a-nepszeru-tancos-produkcio.html Élő adásban dobta le a bugyiját a dögös műsorvezetőhttp://www.life.hu/szorakozz/20110520-levette-a-bugyijat-daniela-crudu.html De Niro Cannes-ban mozizotthttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110517-robert-de-niro-a-cannesi-filmfesztivalon.html Ellepték Cannes-t a világsztárokhttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110511-elleptek-cannest-a-vilagsztarok-a-filmfesztival-idejere-2011ben-is.html