Királynőt választottunk: Megvan Magyarország legszebb lánya

TV2 A Szépségkirálynő szépségverseny Szunai Linda Miss World Hungary Hajdú Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Botrány ide, botrány oda, csütörtök késő este megválasztották Magyarország legszebb lányait - egy vadiúj műsor keretein belül. Az RTL Klubtól a TV2 idén átvette a szépségversenyt, hogy saját elképzelésük szerint alakítsák, szakítsanak az eddigi hagyományokkal, egy szórakoztató és szemet gyönyörködtető produkcióval készüljenek. A műsor erényeiről és gyengeségeiről később, egy azonban vitathatatlan: rég volt ilyen erős a mezőny.
Szunai Linda, az abszolút befutó
Nézd meg képgalériánkat a döntőről! Katt ide!

A koncepció

Hajdú Péter, a frizbis médiaguru jó munkát végzett: összeszedett műsort csináltak, nagyon színvonalas volt. A két műsorvezetőt nem igazán értettük, sokkal jobb lett volna, ha klasszikus férfi-nő párost választottak volna ceremóniamesternek. Majka és Rákóczi azonban nagy adu ászok most a csatornánál. Annyiban volt zavaró a "mókás" duó, hogy mindenáron viccekkel akarták elütni a lányok bemutatkozásait. Ez egy ideig megmosolyogtató, ám néhol átcsapott szolid cinizmusba, ami nem biztos, hogy passzol egy ilyen jellegű műsorhoz. Hiába voltak időnként butuska megszólalások, ezen otthon szörnyülködhet a néző, a konferanszié viszont jobb, ha nem véleményez.
A díszletet nem vittél túlzásba, ez érdekes, a TV2 szuperprodukcióinak mindig nagyon szép a színpadképe: a Szépségkirálynő "háttere" hideg volt, mint egy fogorvosi váró: felüdülés volt, amikor meleg pirossal világították meg a magas fehér csíkokat.
Minden megjelenésnél élő zenés produkciókkal készültek az este fellépői: Gáspár Laci, SP, Király Viktor, Trokán Nóra és Caramel. Az élő ének nem mindenkinek állt jól, de nem is ők voltak az este főszereplői.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

A színpadon SP
Nézd meg képgalériánkat a döntőről! Katt ide!

Elsőként a felkészítő táborból továbbjutott 20 lány lépett színpadra, majd a ruhaváltásokkor ötösével pottyantak ki a szépségek. Közben mind a 20 döntős hölgy kisfilmjét bemutatták: kinek jobban sikerült, kinek kevésbé. Az utolsó 10 bent maradt lány közül pedig megválasztották Miss Earth-öt, Miss Intercontinentalt, Miss Universe Hungaryt és Miss World Hungaryt.

Egyforma sminkek, csodaszép lányok

Azon izgultunk, hogy a TV2 ne hibázza el a szépségek sminkjét: nincs idegesítőbb annál, mikor egy csapat lány ugyanúgy van kisminkelve. Így nem tűnnek fel az igazán különleges arcok, szinte össze lehet keverni a versenyzőket. Sajnos, bár jobb volt a helyzet, mint anno az RTL-nél, most sem figyeltek oda a személyre szabott sminkre. Volt, hogy egy bejátszásban, amit a táborról forgattak, megjelent egy gyönyörű természetes lány, és a világért sem találtuk a felvonulók közt. Nyilván fontos a színpadon a feltűnő, drámai smink, de sokak bájos pofijából tíz évvel öregebb nőt varázsoltak.


A bemutatkozók tréfásra sikeredtek: tejben és vörös rózsaszirmokban lubickoló lányokat mutattak: volt, akinek jól állt a művi koncepció, de sokan riadtan buktak fel a tejből - hogyne lettek volna riadtak, micsoda ötlet ez? Lényegében jó, mert megjegyezhető: a verseny, ahol vagy tejben vagy lisztes vízben fürdőztek a királynőjelöltek. Ezeknél a jeleneteknél volt a legfeltűnőbb az egyensmink. A kisfilmekben szólaltak meg egyedül a lányok: a Szépségkirálynőből kimaradtak a végső kérdések, meg a világbékézés is. Ezt kicsit hiányoltuk, mert mindig feldobja az adásokat. Sebaj, a kisfilmekben volt, aki nagyon szimpatikus és agilis volt, de persze akadtak vérbeli magolósok is - ez mindig így van.

A kedvenceink

A zsűriről még nem beszéltünk: Makány Márta, Zsidró Tamás, Michelisz Norbert, Rubint Réka, Pantl Péter, Dammak Jázmin, Andy Vajna és a bónusz-ember, Haddaway voltak az ismert zsűritagok, illetve képviseltette magát a TV2 több befolyásos embere és szponzorok is. Meglepően sokan az eddigi versenyekhez képest, ez egy pozitív változás.
A szépség bár szubjektív dolog, minden szépségverseny előtt pusmognak már az esélyes lányokról: Regős Liliről, Szunai Lindáról és Weisz Fanniról hallhattunk a legtöbbet.
Nekünk négy nagy kedvencünk volt: Weisz Fanni (18), Konkoly Ágnes (23), Bertók Marianna (23) és Hódi Anikó ( 27).
Nagyon sokféle lány volt, az egyensminken azért át lehet látni, pláne női szemmel. Érdekes, hogy rövid hajú versenyző nem volt idén, viszont annak nagyon örültünk, hogy nem plasztiknők indultak, a természetesség győzedelmeskedett a mesterséges vonalak felett.

Tipp! Tanulj öltözködni a hercegnőtől! Nézd meg képgalériánkat!



A ruhák

Kellemes volt, hogy a fürdőruhás felvonuláskor nem csiri-csáré kínai piacos darabokat viseltek, hanem nyert a "kis fekete", a szimpla háromszög bikini, szuper szabású alsóval. A koktélruhák voltak a leggyengébb láncszemek: '90-es éveket idéző űrruhák - nem is értettük. Volt egy nővérke ruhás felvonulás itt - talán a fogorvosi rendelős design itt teljesedhetett ki. Az estélyi ruhák extrémek voltak, idomultak a 2011-es trendekhez, itt volt, akinek nagyon dögös lett a ruhája, de a szőke haj-bézs fűző kombinációt sem értettük.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Nézd meg képgalériánkat a Szépségkirálynő zárópartijáról! Katt ide!

A 10 legszebb lány

Az utolsó 10 bent maradt lányt remekül válogatták ki: valóban a legszebbek, a legcsinosabbak maradtak. Egyedül Szentiványi Szandrát hiányoltuk, a mezőny egyik legfiatalabb tagját.
Weisz Fanni, Siha Edina, Németh Nikolett, Szunai Linda, Szabó Dóra, Hódi Anikó, Konkoly Ágnes, Lipcsei Betta, Bertók Marianna és Katona Renáta izgulhattak az első három helyért és a koronáért.

Játssz és nyerd meg a 6 darab Nativa ajándékcsomag egyikét!


Akiket megkoronáztak

A közönség szavazatai alapján a csodaszép siket lány, Weisz Fanni 2011 legszebb lánya: így ő a Miss Intercontinental címet nyerte el. Hihetetlen, hogy ez a lány ugyanúgy végigcsinálta az összes koreográfiát, ugyanúgy ritmusra mozgott, mint halló társai. Megható az igyekezete.
A Miss Earth, azaz a második udvarhölgy a váci Szabó Dóra lett - különleges arca van, ami a legjobban megfoghatta a zsűrit, az viszont meglehet, hogy a lány talpraesettsége volt. A bemutatkozó videók közül az övé volt messze a legjobb.
Miss Universe Hungary, azaz az első udvarhölgy koronáját Lipcsei Betta kapta. Valahol sejtettük, hogy befutó lesz: párducszerű alakja és széles, Julia Roberts-es mosolya van.
Az abszolút befutó, Miss World Hungary címet és a vele járó számtalan ajándékot Szunai Linda vitte el, ezzel ő lett Magyarország legszebb lánya, egy évig ő hordja a legcsillogóbb koronát.

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

Nézd meg képgalériánkat a Szépségkirálynő zárópartijáról! Katt ide!


Sehol a tűzijáték, hulló konfettiesővel sem büntették a lányokat. Prince: The Most Beautiful Girl in the World című közhelycsokrát sem hallottuk, és a Fásy érából megmaradt "Miss Universe, a szépek szépe..." sem csendült fel. Ezért plusz pont jár a TV2-nek. Illetve a Frizbi Entertainmentnek, mert, mint kiderült, olyan is van. Gratulálunk a csodaszép lányoknak, és reméljük, jövőre is hasonlóan erős mezőnnyel találkozunk majd.

Tipp! Elképesztő átalakulás, VV Zsófi új arcot kapott! Nézd meg képgalériánkat!



Lekéste a rajtot! Élete versenyéről maradt le Giannihttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20110714-lekeste-a-rajtot-elete-versenyerol-maradt-le-gianni.htmlBrad Pitt Magyarországon veszi el Angelinát?http://www.life.hu/legykepben/20110713-angelina-jolie-es-brad-pitt-hazasodnak.htmlHat év után távozik a Jóban Rosszban sorozat színésznőjehttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110713-tavozik-a-joban-rosszban-sorozatbol-brozlik-klari.htmlLakatos Márk a Balaton közepén fakad dalrahttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110713-lakatos-mark-a-balaton-kozepen-egy-hajon-erezte-jol-magat.htmlJótékonykodik a Szex és New York szépségehttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110713-jotekonykodik-a-szex-es-new-york-szepsege-kristin-davis.htmlHarry Potter és barátai befejeztékhttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110713-harry-potter-es-baratai-befejeztek.htmlVV Olivér lesz Ördög Nóra partnere a VV5-ben?http://www.life.hu/legykepben/20110712-hamarosan-indul-a-vv5-a-valogaton-sok-a-kigyurt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.