Megvan a dátum! Úgy néz ki, Damu nem ússza meg a börtönt

Damu Roland erőszak börtön bántalmazás pszichiátria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán kiengedhetik a kórházból, tíz nap múlva pedig börtönbe kell vonulnia Damu Rolandnak - értesült a Life.hu.

A múlt hét közepén orvosszakértők órákon át vizsgálták Damu Rolandot, akit egy fővárosi pszichiátrián kezelnek depresszió és pánikbetegség gyanújával. A Life.hu kiderítette, a súlyos testi sértés és nemi erőszak miatt négy és fél év börtönre ítélt színésznek április 26-án kell bevonulnia a börtönbe. Informátorunk szerint a jövő héten szerdán átmenetileg elhagyhatja a klinikát is, ahol jelenleg ápolják.

Fotó: Magócsi Márton [origo]
Fotó: Magócsi Márton [origo]

"A zárt osztályról már kikerült, de nincs jó állapotban. Hangulata ingadozó, kérésére párja, Jucika is csak ritkán látogatja" - mondta a Life.hu-nak a neve elhallgatását kérő informátor, aki szerint Damu lélekben már beletörődött, elkerülhetetlen, hogy börtönbe vonuljon. "Tervezi, hogy dolgozni fog. A párját nem kérte arra, hogy várja meg. Ha nem tart ki mellette, akkor sem tehet semmit. 26-án vagy be kell vonulnia, vagy beviszik. Hacsak nem történik valami váratlan csoda vagy fordulat. Az orvosszakértői vélemény meghatározó lehet" - tette hozzá.

A jelek szerint a jogerősen elítélt színész így tényleg már csak az orvosszakértői véleményben vagy a kúria döntésében bízhat. Igaz, ez utóbbi feltehetően csak hónapok múlva dönthet arról, a színész elleni eljárásban nem akadtak-e olyan hibák vagy kérdések, amelyek miatt újra kellene tárgyalni az ügyét. Damu egyébként a klinikán sem televíziót, sem újságokat nem olvas, így nem nézte azt az interjút sem, amelyet volt menyasszonya, Palácsik Tímea adott a Frizbi Hajdú Péterrel című műsorban.

GYLF

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.