Felpofozta volna a világbajnokot Bochkor - A világbajnok női tőrcsapat kiborult

pofon Szilágyi Áron vívás olimpia beszólás Bochkor Gábor aranyérem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenten hallgatta a világbajnok női tőrcsapat Bochkor Gábor beszélgetős műsorát, amelyben a rádiós elárulta: a szerinte túlságosan meghatott Horváth Mariann kommentátort pofonokkal tette volna helyre.

"Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart. Ez iszonyat volt! Ott lettem volna, izé, a mikrofonnak megnyomom a köhögőgombját, két pofon és elengedem, na, most beszélhet..." Ezek a mondatok hangzottak el Bochkor Gábor reggeli műsorában Horváth Mariann kommentátorról, aki maga is egykori vívó lévén élő adásban elsírta magát, amikor Szilágyi Áron vasárnap aranyérmet nyert.

Fotó: TV2
Fotó: TV2

A férfias megszólalásra annyira felháborodtak az 1987-ben világbajnok női tőrcsapat tagjai - Horváth Mariann egykori sporttársai -, hogy nyílt levélben nevezték felháborítónak, visszataszítónak, iszonyatnak Bochkor gesztusát. "Ha Bochkor Gábort bármi is befolyásolja abban, hogy egy magyar aranyéremnél elérzékenyüljön, az az ő dolga. De hogy egy hatszoros világbajnokot pofonnal némítana el, amikor kommentátorként meghatódottan közvetít, azt felháborítónak és visszataszítónak tartjuk!" - áll a Nemzeti Sport Online által lehozott közleményben.

A sportolók szerint Mariann jól ismeri a hétköznapok gyötrelmeit, "az izzadságot, az ólmos fáradtságot, a kínzó fájdalmakat, amikor menni és menni kell tovább", Bochkor pedig talán nem is tudja, hogy a kommentátor annak idején nem is indulhatott az olimpián, hiszen akkor a női párbajtőr még nem volt szám. Szilágyi Áron helyette is nyert, amikor "elérte, ami minden sportoló álma". "Hogy ő (Bochkor - a szerk.) képtelen ennek az örömét átérezni, az sajnálatra méltó. De hogy a meghatódott riporternőt arcul akarja ütni, az iszonyat!" - zárul Jánosi Zsuzsanna, Kovács Edit, Stefanek Gertrúd, Szőcs Zsuzsanna és Tuschák Katalin közleménye.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.