Döbbenten hallgatta a világbajnok női tőrcsapat Bochkor Gábor beszélgetős műsorát, amelyben a rádiós elárulta: a szerinte túlságosan meghatott Horváth Mariann kommentátort pofonokkal tette volna helyre.

"Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart. Ez iszonyat volt! Ott lettem volna, izé, a mikrofonnak megnyomom a köhögőgombját, két pofon és elengedem, na, most beszélhet..." Ezek a mondatok hangzottak el Bochkor Gábor reggeli műsorában Horváth Mariann kommentátorról, aki maga is egykori vívó lévén élő adásban elsírta magát, amikor Szilágyi Áron vasárnap aranyérmet nyert.

Fotó: TV2

A férfias megszólalásra annyira felháborodtak az 1987-ben világbajnok női tőrcsapat tagjai - Horváth Mariann egykori sporttársai -, hogy nyílt levélben nevezték felháborítónak, visszataszítónak, iszonyatnak Bochkor gesztusát. "Ha Bochkor Gábort bármi is befolyásolja abban, hogy egy magyar aranyéremnél elérzékenyüljön, az az ő dolga. De hogy egy hatszoros világbajnokot pofonnal némítana el, amikor kommentátorként meghatódottan közvetít, azt felháborítónak és visszataszítónak tartjuk!" - áll a Nemzeti Sport Online által lehozott közleményben.

A sportolók szerint Mariann jól ismeri a hétköznapok gyötrelmeit, "az izzadságot, az ólmos fáradtságot, a kínzó fájdalmakat, amikor menni és menni kell tovább", Bochkor pedig talán nem is tudja, hogy a kommentátor annak idején nem is indulhatott az olimpián, hiszen akkor a női párbajtőr még nem volt szám. Szilágyi Áron helyette is nyert, amikor "elérte, ami minden sportoló álma". "Hogy ő (Bochkor - a szerk.) képtelen ennek az örömét átérezni, az sajnálatra méltó. De hogy a meghatódott riporternőt arcul akarja ütni, az iszonyat!" - zárul Jánosi Zsuzsanna, Kovács Edit, Stefanek Gertrúd, Szőcs Zsuzsanna és Tuschák Katalin közleménye.

Instant divattipp - Imádnivaló kiegészítők a londoni olimpia jegyébenhttp://www.life.hu/legytrendi/20120730-olimpia-es-divat-imadnivalo-kiegeszitok-a-londoni-olimpia-jegyeben.html Instant divattipp - Olimpiai kiegészítőkhttp://www.life.hu/life/galeria/20120731-instant-divattipp-trend-es-divat-az-olimpiai-kiegeszitok-kozott.html Napi hím: Íme az olimpia legszexisebb félistenehttp://www.life.hu/life/galeria/20120730-lifenight-napi-him-nagyon-szexis-a-francia-uszo-camille-lacourt.html Megvan az első magyar olimpiai érem - Bronzérmes Csernoviczki Évahttp://www.life.hu/legykepben/20120728-megvan-az-elso-magyar-olimpiai-erem-bronzermes-csernoviczki-eva.html Formaruhák a Londoni olimpia nyitóünnepségérőlhttp://www.life.hu/life/galeria/20120728-formaruhak-a-londoni-olimpia-nyitounnepsegerol.html A legjobb és a legrosszabb formaruhák az olimpia megnyitójánhttp://www.life.hu/legytrendi/20120728-olimpia-es-divat-a-legjobb-es-a-legrosszabb-olimpiai-formaruhak.html