Stohl András elvitte kollégái pénzét - A többi színész futhat a bére után

Koncz Gábor Stohl színház Stohl András tartozás fizetés A Tenkes kapitánya pénztelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Stohl Andrást kifizették, A Tenkes kapitánya sok színészének azonban nem jutott egy forint sem.

A történtek miatt Mészáros Árpád Zsolt a siklósi polgármesterhez fordult segítségért. A Bors ugyanis megtudta, hogy a Siklósi Várszínház milliókkal tartozik a színészeknek, a korábban nagy sikerrel futó A Tenkes kapitánya című musical szereplői hónapok óta sorban állnak a pénzükért, sőt van, aki még a két évvel ezelőtti gázsiját sem kapta meg. Többen azt is felháborítónak tartják, hogy a kifizetéseknél osztályozni kezdték a színészeket. Például Stohl András, Koncz Gábor és Gubás Gabi már hátradőlhet, ők megkapták a járandóságukat, de akik nem, azok másod-, harmadrangúnak érezhetik magukat.

Forrás: Mészáros Árpád Zsolt
Forrás: Mészáros Árpád Zsolt


"Csak remélni tudom, hogy egyszer megkapom a pénzem. Rossz, hogy az ember dolgozik ebben a nehéz gazdasági helyzetben, fizetést mégsem kap érte. Évek óta halogatják, de a helyi polgármester ígéretet tett nekem, hogy megpróbál segíteni" - számolt be az elkeseredett Mészáros Árpád Zsolt színész, aki a darab indulása óta a csapat tagja. A Tenkes kapitányát egyébként 2009-ben mutatták be először Siklóson. A színészek időben megkapták a pénzüket, a műszaki dolgozóknak azonban már akkor is várniuk kellett. Egy évvel később megismételték a darabot, de a tervezett nyolc előadás helyett csak négyet játszottak le, mert a bevétel nem hozta vissza a musicalre fordított milliókat, s a színészek ekkor már csak a gázsijuk felét kapták meg.

"Nekem az ideivel és a két évvel ezelőttivel együtt 512 ezer forinttal tartoznak. Balikó Tamás most leváltott igazgató azt ígérte, hogy augusztus 15-ig rendezik a tartozást" - vallotta a Borsnak Makrai Pál színművész. A szerencsésebbek közé tartozik azonban Koncz Gábor. "Rendesen megkaptam a gázsimat. Az igaz, hogy eredetileg hat előadásra szerződtünk, de csak hármat játszottunk, így a várt pénznek csak a felét kaptuk meg" - mondta el Koncz.

Mojzes Tamás igazgató elismerte, bizonyos emberek tényleg elsőbbséget élveznek. "Valóban vannak olyan színészek, akik kaptak pénzt. A tartozás rendezésére az augusztus 15-i határidőt az elődöm ígérhette, aminek írásos nyoma nincs. Éppen átadás-átvétel zajlik, de utána minél előbb próbáljuk rendezni az elmaradásokat, először azonban a működéshez szükséges számlákat egyenlítjük ki."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.