Komoly nehézségekkel néznek szembe a Nemzet Színészei, elsősorban azok, akik már betegek és nem tudnak dolgozni, ugyanis az év első három hónapjában nem kapják meg a címmel járó havi 500 ezer forintot.

Hónapokig várhatnak a pénzükre a Nemzet Színészei, akik a egy bürokráciai buktató miatt nem juthatnak márciusig a juttatáshoz. A legendás művészek közt többen vannak, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak dolgozni, és akiket ez a helyzet szinte ellehetetlenít.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Én is kaptam értesítést, úgy tűnik, három hónapig nem lesz pénz. Úgy érint engem is, mint a többieket, ki jobban, ki rosszabbul éli meg a dolgot. Én már nem tudok dolgozni, csak ez a pénzem van, meg a nyugdíj, de hát istenem, majd csak kihúzom valahogy. De van olyan Nemzet Színésze kolléga, aki tényleg lehetetlen helyzetbe kerül" - árulta el a Blikknek Avar István. Rajta kívül többek közt az agyvérzésen átesett Szabó Gyulának és Berek Katinak is komoly nehézséget jelent a jövedelem átmeneti kiesése. Minderről ráadásul a művészeket csak decemberben értesítették. "Amikor megkaptuk az értesítést, felhívtam őket, de sok újat nem tudtak mondani. Megérti az ember, hogy hivatalos okokból csúszás van, csak az nem világos, miért kellett december végéig várni az értesítéssel" - mondta Szabó Gyula felesége, Pálma.

Romokban a Voice versenyzőjének életehttp://www.life.hu/legykepben/20130107-torzsa-gabi-a-voice-versenyzojenek-elete-romokban-hever.html A show megy tovább, de D. Tóth Kriszta nélkülhttp://www.life.hu/legykepben/20130107-dtoth-kriszta-nelkul-megy-tovabb-a-dtk-show-az-m1en.html Gundel mégis marad a köztévénélhttp://www.life.hu/legykepben/20130107-gundel-takacs-gabor-marad-a-koztevenel-a-dal-cimu-musorral.html Felismerhetetlen Schobert Norbi kövér kisfiúként - Fotóhttp://www.life.hu/legykepben/20130107-schobert-norbi-magyar-fitneszguru-dobbenetesen-nezett-ki-kover-kisfiukent.html