Elhunyt Joe Weider, a testépítés legendás élharcosa, aki sokat tett azért, hogy a sportág világszerte népszerűvé váljon, és Arnold Schwarzenegger színész-politikus testépítő pályafutásának elindításában is fontos szerepet játszott.

Weider 93 esztendős korában szívelégtelenség következtében halt meg szombaton a Los Angeles-i San Fernando Valleyben lévő otthonában - közölte szóvivője, Charlotte Parker.

Forrás: Wikipedia

Schwarzenegger meleg szavakkal emlékezett meg egykori mentoráról és barátjáról, akinek halálhírét Twitterén és honlapján is kommentálta. "Ő volt a fitnesz keresztapja, aki mindannyiunkat azzal biztatott, hogy a testünk révén lehet belőlünk valaki. Ő tanított minket arra, hogy kemény munkával és edzéssel bajnokok lehetünk" - fogalmazott a testépítő karrierje után filmsztárrá vált Schwarzenegger, aki éppen a közelmúltban vállalta el a Muscle & Fitness és a Flex magazinok főszerkesztői posztját.

Weider, akinek fizikai adottságai figyelemreméltóak voltak, eredményes volt bodybuilderként, ám igazi hírnévre később, a sportág befolyásos gurujaként tett szert.
A sportág támogatására Weider több neves versenyt indított útjára: 1965-ben a Mr. Olympia versenyt, amelyet 1980-ban követett annak női változata, a Ms. Olympia, majd 1995-ben a Fitness Olympia és 2003-ban a Figure Olympia.
A testépítő guru nem szűnt meg Schwarzeneggert támogatni, aki hét alkalommal nyerte el a Mr. Olympia címet.

AFP

"Minden sportban kell egy hős, és tudtam, hogy Arnold az" - mondta egyszer. Schwarzenegger Weider invitálására ment az Egyesült Államokba, ahol első filmszerepét is neki köszönhette a Hercules in New York című feledhető műben, ugyanis úgy mutatta be a producereknek, mint német Shakespeare-színészt.


A Kanadából származó Weider vékonydongájú kamaszként határozta el, hogy edzeni kezd, mert nem akart alul maradni a kisebbekre utazó zaklatókkal szemben. Kitartása meghozta eredményét, meghívták egy testépítő klubba. Első bodybuildingversenyét 17 évesen nyerte, és nem sokkal később megindította első magazinját Your Physique címmel, majd megalapította a Nemzetközi Testépítő Szövetséget.
Az elmúlt években Weider testépítő relikviái zömét az austini Texasi Egyetemnek ajándékozta, amely 2011-ben nyitotta meg a Testedzés Joe és Betty Weider Múzeumát.

Forrás: MTI

Most megtudhatod, mennyire vagy stresszes!

Téged könnyen zavarba lehet hozni, vagy ember legyen a talpán, akitől megfutamodsz? Elemésztenek a gondok, vagy rugalmasan kezelsz mindenféle változást? Most kiderül!

Töltsd ki az ország nagy stressztesztjét!Az öt leggyakoribb stressz-okozta betegséghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20130319-a-leggyakoribb-stresszokozta-betegsegek-szivproblemak-gyomorfekely-magas-vernyomas-alvaszavar-es.html Merészet villantott a valóságshow-sztárhttp://www.life.hu/szorakozz/20130325-courtney-stodden-valosagshowsztar-sokat-mutatott-magabol-kocsimosas-kozben.html Lilu igyekezett eltüntetni Tóth Gabi melleithttp://www.life.hu/legykepben/20130325-toth-gab-enekesnoi-melleit-a-szombat-esti-lazban-hol-anyukaja.html Félmeztelen modell lett a szexi vámpírbólhttp://www.life.hu/legytrendi/20130325-robert-pattinson-szinesz-a-dior-legujabb-kampanyfilmjeben-felmeztelenul-pozol.html Nem bír moccanni foteljéből a 300 kilós tinihttp://www.life.hu/gyogyulj/20130325-nagybritannia-legkoverebb-tinije-megint-hizott-most-a-foteljebol-sem-tud.html Magyar lány nyert az Oxford-Cambridge evezősversenyenhttp://www.life.hu/szorakozz/20130325-novak-mariann-egy-magyar-lany-is-reszt-vett-az-oxfordcambridge.html Diéta nélkül is bombanő Emma Stonehttp://www.life.hu/legytrendi/20130325-emma-stone-szineszno-soha-nem-szokott-fogyokurazni-egy-filmszerep-kedveert.html Pia nélkül nem tud élni Lindsay Lohanhttp://www.life.hu/szorakozz/20130325-lindsay-lohan-szineszno-tovabb-folytatja-az-ivast-pedig-korabban-elvonora.html 5 régi magyar film, amit látnod kellhttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20130322-mozi-film-szorakozas-5-regi-magyar-film-amit-neked.html