Szebei István műsorvezető MTV felvétel káromkodás Híradó Adás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szebeni István a kedden kirobbant botrány után ma ugyanúgy bement dolgozni a munkahelyére, az MTVA-ba, ahol egészen délutánig senki se szólt neki, hogy este ne üljön be híradót vezetni - tudta meg a Life.hu.

Szebeni István maga alatt van. Az MTV Híradó műsorvezetőjének hétfő éjszakai bakija miatt áll a bál a királyi televízióban, állítólag már több szakembert is kirúgtak. Kiderült, hogy Szebeni nem élő adásban káromkodott, hanem felvételről ment az éjszakai híradó. Lett volna rá lehetőség, hogy a leállás után elhangzott mondatok ne kerüljenek adásba.

Forrás: MTVA
Forrás: MTVA

A Life.hu délután elérte a műsorvezetőt, aki elmondta, hogy telt a mai napja. "Ma is bejöttem a munkahelyemre, úgy, mint hétfőn. Senki sem szólt, hogy nem kell beülnöm az esti adásba, így készülök rá. Nagyon haragszom magamra, egy bolhából lett az elefánt. Elszúrtam a felvételt, és leállás után csúszott ki a számon a káromkodás. Nem élő adásban, teljesen tisztában vagyok vele, hogy ilyet nem lehet csinálni. Ha élő adásban bakizom, akkor folytattam volna simán a mondanivalómat, senki sem vette volna észre a tévedést. De késő este volt, fáradt voltam már, ideges. Én ettől nem vagyok rossz ember, aki dolgozik, az hibázhat is. Nekem ez a munkám, ez az életem" - osztotta meg velünk a megtört híradós, akit alvásból ébresztettek fel az ismerősei, hogy miket is beszélt a tévében.

Ma délután több hírportálon is megjelent, hogy négy embert menesztettek a kialakult botrány miatt az MTVA-tól, de ezt Szebeni nem erősítette meg a Life.hu-nak. A műsorvezető még 15 óra 30 perckor is bent ült az MTV Híradójának szerkesztőségében, mivel hivatalos értesítést nem kapott elbocsátásával kapcsolatban. Az azóta kiszivárgott belső információk szerint a híradós továbbra sem írt alá semmilyen hivatalos papírt szerződésének felbontásával kapcsolatban, és reménykedik abban, hogy az MTVA a történtek után meggondolja magát.

Mint ahogy arról a Life.hu is beszámolt, a Híradó műsorvezetőjének szájából hétfőről keddre virradó éjszaka, 0.10 perckor hangzott el az alábbi mondat, amikor már Szebeni az igazak álmát aludta otthon: "A tegnap, b**zd meg ma. Úgy utálom, hogy tíz perccel átcsúszik ez a kib*szott híradó, és itt ezzel kell szórakozni. Nem baj, az a lényeg, hogy az Aranyág még időben lemegy előttünk. Vagy Aranyvessző".

A Life.hu próbált elérni több ismert, jelenleg is képernyőn lévő televízióst, de szinte senki sem akart az érintett üggyel kapcsolatban nyilatkozni. Volt, akit a csatornája tiltott le, hogy megszólaljon a témával kapcsolatban.

Jaksity Kata azonban nyilatkozott újságírónknak. Szerinte ez a hiba nem lehet egy ember felelőssége. "Ha egy ilyen baki történik, mint ami Istvánnal megesett, az sosem egy ember hibája, hiszen itt egy csapat dolgozik együtt. Több embernek is látnia kell ezt az anyagot, mielőtt kiengedik. Annak ellenére, hogy a műsorvezetőnek mindig fegyelmezetten kell viselkednie a stúdióban, nem lehet csak Istvánt felelőssé tenni"- véli Jaksity Kata, aki maga is került már hasonló helyzetbe.

"Egy régebbi munkahelyemen a kollégáim nem vették ki a hangomat, amíg egy riport ment az adásban. A vezérlőből a riport alatt viccekkel szórakoztattak és az adásban lehetett hallani, hogy nevetek. Akkor ebből lett is probléma, de mindannyian részfelelősséget vállaltunk és végül egy figyelmeztetést kaptunk az eset miatt" - tette hozzá a műsorvezető.


Kivarratta magát a svédeknél ByeAlexhttp://www.life.hu/legykepben/20130515-bye-alex-a-szent-istvan-bazilikat-varratta-magara-malmoben.htmlBővíti a családot az RTL egykori műsorvezetője?http://www.life.hu/legykepben/20130513-palotas-petra-kislanya-bora-eloszor-megy-a-balatonra-nyaralni-anyukaja.htmlMegszállott Az ének iskolája versenyzőjehttp://www.life.hu/legykepben/20130509-dani-matyas-az-enek-iskolaja-versenyzoje-megszallott-allattarto.htmlKülönös kapcsolat fűzi össze a TV2 sztárjaithttp://www.life.hu/legykepben/20130514-volgyi-zsuzsi-a-romantic-egykori-enekesnoje-es-frenki-a-bunok.htmlRod Stewart: "Összement a péniszem"http://www.life.hu/legykepben/20130515-rod-stewart-amerikai-enekes-bevallotta-hogy-osszement-a-penisze.htmlMégis kilakoltathatják Uhrin Benedekethttp://www.life.hu/legykepben/20130515-uhrin-benedek-magyar-enekes-utcara-kerulhet-lakasa-rendezetlen-papirjai-miatt.htmlMit rejteget Vastag Csaba?http://www.life.hu/legykepben/20130514-vastag-csaba-az-xfaktor-nyertese-lehet-hogy-apa-lesz.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.