Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós ismét azzal foglalkozhat, amihez a legjobban ért. Szakértelmére számítanak a Sziget Fesztiválköztársaság keretein belül működő rendkívüli űrkiképző bázison - tudta meg a Life.hu.

A mai napig hősként tekintünk az első magyar űrhajósra, Farkas Bertalanra, aki sikeres vadászpilótaként nem akart mindenáron az űrbe jutni, csak élt a rendkívüli lehetőséggel. A Sziget fesztiválon az Axe Apollo Space Academy (AASA) program keretében megvalósuló űrhajós kiképzőtáborba jelentkező fiatalok szeme előtt a hőssé válás lehetősége is lebeg az áhított űrutazás mellett. Berci szerint az űrrepülés nem erről szól, ráadásul itthon, Magyarországon nem is úgy tekintenek rá, mint egy nemzeti hősre. Ezt a titulust inkább külföldön érzi.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"Nem azért mennek űrhajósnak a pilóták, hogy imádják őket a lányok. Nálam az volt a fantasztikus, hogy egyáltalán akadt egy ilyen lehetőség. Az űrrepülés a szalmának a csúcsa, vadászpilóták, akikkel találkoztam a világon, mindannyian a világűrbe szerettek volna kerülni. De nem a lányok miatt. Ki ne szeretne a csúcsra kerülni? Nem azért jelentkeztem, mert hős akartam lenni. A feleségem akkor azt mondta, hogy neki kell egy férj, egy családapa, aki a korábban született kislányunkat, majd további gyermekeinket felneveli, nem pedig hős. Az élet így hozta, a világűrbe utazás megjelent, mint egy lehetőség, és én éltem vele. Na de ki az, aki nem akarná önmagát megmérettetni? Bármikor visszamennék!" - osztotta meg velünk a 63 éves űrhajós.

 

Párja rászól az énekesnőre és kritizálja ishttp://www.life.hu/legykepben/20130719-nagy-adri-enekesnore-a-parja-kemenyen-raszol.html Szabó Zsófi összejött a TV2-es főnökévelhttp://www.life.hu/legykepben/20130722-szabo-zsofi-osszejott-a-tv2es-fonokevel-nagy-tamas-grandeval-aki.html Russell Crowe titokban járt Budapestenhttp://www.life.hu/legykepben/20130721-titokban-jart-magyarorszagon-russell-crowe-szinesz-aki-a-twitteren-posztolt.html Sharon Stone Rómában forgathttp://www.life.hu/legykepben/20130721-sharon-stone-szineszno-roma-kozpontjaban-forgat-es-nagy-feltunest-keltett.html Lezárták a fél várost az énekesnő esküvője miatthttp://www.life.hu/legykepben/20130721-lezartak-a-zurichito-egy-reszet-tina-turner-buddhista-eskuvoje-miatt.html Bajnokoknak énekelt Dér Henihttp://www.life.hu/legykepben/20130716-der-heni-magyar-enekesno-amerikai-futballmeccsen-lepett-fel-meghoditotta-a.html