Talmácsi Gábor amputáltatta volna a lábát

műtét baleset Talmácsi Gábor fájdalom motoros
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világbajnok motoros két hónappal ezelőtt súlyos balesetet szenvedett, amiből még mindig nem sikerült teljesen felépülnie. Talma bízik a gyógyulásban és abban, hogy motorra tud még szállni.

A sportoló sérülését nem egy bukásnak köszönheti, hanem egy felrobbanó alkatrésznek. "Most már sokkal jobban vagyok, habár még nem tudok magamtól járni, szükségem van a mankóra. Nem egy egyszerű törés volt, az orvosom úgy magyarázta el, hogy olyan volt a baleset, mintha a sípcsontomat meglőtték volna közelről egy nagy kaliberű fegyverrel. Szilánkosra tört a csont, és most van benne 10 csavar és egy hosszú lemez" - mesélte Talmácsi a Mokka stúdiójában.

Fotó: Nógrádi Attila - Origo
Fotó: Nógrádi Attila - Origo

Gábor lábát az elmúlt időszakban többször is meg kellett műteni a felmerülő komplikációk eredményeként. Az elviselhetetlen fájdalom miatt pedig még az is megfordult a fejében, hogy amputáltatja a lábát.
"Lényegében minden komplikáció, ami történhet műtét során az megtörtént, ezért kellett négyszer operálni a lábamat. Hatalmas fájdalmaim voltak és egy gyengébb pillanatomban azt is mondtam, hogy csináljanak bármit a lábammal, csak a fájdalom szűnjön meg. Persze ezt már utólag látom, hogy butaság lett volna, de nagyon nehéz két hónapon vagyok túl."

Fotó: Nógrádi Attila - Origo
Fotó: Nógrádi Attila - Origo

A motorosnak most már csak türelmesnek kell lennie, hogy a rehabilitáció és a gyógytorna meghozza a kívánt eredményt. Talmácsi pechsorozatát maga mögött hagyva ma már pozitívan áll a jövőhöz.
"Több sérülésem is volt mostanában, év elején állkapocscsonttörésem, most meg a lábam. Ez egy rossz év eddig, de most már remélem, hogy ezt letudtam."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.