Meghalt Sipos Edit vízilabdázó

halál Európa-bajnok vízilabdázó Sipos Edit világbajnok rák (betegség)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar vízilabdasport kiemelkedő alakja mindössze 38 éves volt.

Súlyos betegség után, rákban elhunyt a világ- és Európa bajnok vízilabdázó, Sipos Edit. Kedd este távozott az élők sorából - adta hírül a dunaujvaros.com. Legnagyobb sportsikerét 1994-ben érte el, amikor Rómában vb-aranyérmes, 2001-ben Budapesten pedig Európa-bajnok lett a nemzeti együttessel.

Forrás: MTI/Illyés Tibor
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Emellett a válogatottal szerzett Eb-ezüstöt, két Világkupa-bronzot, klubcsapatával nyert BEK-et, kilencszer magyar bajnokságot, és volt Magyar Kupa-győztes is. Aktív pályafutásának befejezése után az utóbbi években Szentesen fiatalok nevelésével foglalkozott. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, agydaganatot diagnosztizáltak nála. Kezeléseire pénzt is kezdtek gyűjteni, de a kór legyűrte. Nyugodjon békében!

Néhány nappal ezelőtt is búcsúznunk kellett egy magyar sportolónőtől: Temes Judit olimpiai bajnok úszónő 83 éves korában hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.