Az X-Faktor Mentorháza nemcsak a versenyzőket, de az ítészeket is kihívás elé állította, hiszen most már a nagyon jókból kellett a legeslegjobbakat kiválasztaniuk, akik a remek hangi adottságok mellett szerethetők és színpadra termettek. Szombat este Szikora Róbert a zenekarok közül, Geszti Péter pedig a 25 év felettiekből juttatta tovább azt a hármat, akik közül akár a végső győztes is kikerülhet.

 

Szikora Róbertnek az exmentor, Nagy Feró segítségével kellett döntenie az együttesek sorsáról. A Fat Phoenixprodukciójával nem voltak maradéktalanul elégedettek, azt a döntést pedig egyenesen hibásnak tartották, hogy a formáció dobosa, Gergő is énekelt. "Sima, belvárosi, utcai produkció volt" - kommentálta a Beatrice frontembere a srácokat, akik minden bizonnyal közönségkedvencek lesznek, ugyanis bejutottak az élő show-ba. Szintén ott lesz az X-Faktor színpadán az MDC, a srácokat Szikora egyenesen a The Beatleshez hasonlította, legalábbis a lelkesedésüket tekintve. A harmadik szerencsés zenekar a ByTheWay lett, bár Szikora Róbert arról beszélt, elbizonytalanította, hogy a fiúk külön-külön már megpróbálkoztak a tehetségkutatóval, ráadásul éppen Nagy Feró volt, aki nem vitte őket tovább. Most új esélyt kaptak.

Forrás: RTL Klub
ByTheWay

Bár a Wild Rhythm Smokers rockabilly stílusa az R-Go frontemberének nem titkoltan a szíve csücske, ennek ellenére nekik véget ért az X-Faktor. Hozzájuk hasonlóan a Sunset Streep és az szintén másodszorra próbálkozó Ekanem Bálintvezette csapat, a Speak Up! is csomagolhatott.

Forrás: RTL Klub
Wild Rhythm Smokers

A 25 év felettiek közötti választásban Zséda volt Geszti Péter partnere. "Mindig a Mentorházat várom a legjobban, itt már egy kicsit ismerlek benneteket, van közöm hozzátok, és ez a legnehezebb" - üdvözölte versenyzőit Péter.
A Barátok köztből ismert Bozsek Márkkapcsán felmerült, vajon előny-e vagy hátrány, hogy nem idegen a nézők számára, de Geszti végül úgy döntött, van helye az élő műsorban. A mentor talán az egykori felnőttfilmes lány, Krasznai Tündetovábbjutásán dilemmázott a legtöbbet. "A hangod különleges, lázadó kócosság van benned, ösztönből csinálsz mindent. Különleges csaj vagy és nagyon veszélyes. Ha magammal viszlek, ez az elmúlt négy év legbalhésabb vállalása, olyasmi, amit még soha nem engedtem meg magamnak" - fejtegette, de úgy döntött, Tündének ott kell lennie az élő adásokban, mint ahogy Danics Dórának is,aki bár szombati produkciójába szívét-lelkét beletette, nem nyűgözte le a közönségét. Hiába szerepelt jól Nagyváradi Nelli, Komondi Júlia és Bátky Zoltán, nekik a Mentorok Házából hazafelé vezetett az útjuk.

Forrás: RTLKLUB
Bozsek Márk

A szombati X-Faktor Mentorok Háza adásának továbbjutói: zenekarok: Fat Phoenix, MDC, ByTheWay. 25 év felettiek: Krasznai Tünde, Bozsek Márk, Danics Dóra.

5 x-faktoros pasi, akibe bele tudnál szeretnihttp://www.life.hu/szeress/20131001-xfaktorfat-phoenixerdesz-tamasgaspar-gergelyszabo-adambozsek-marktoth-marcell-a-legszexibb-faktorpasik.html A túlzott izgalom lehet az x-faktoros vesztehttp://www.life.hu/legykepben/20131001-az-rtl-klub-xfaktoranak-versenyzoje-eckert-aniko-alfoldi-robert-mentor.html Bánsági Ildikó fia az X-Faktorbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130930-az-rtl-klub-xfaktoraban-gaspar-sandor-szinesz-es-bansagi-ildiko.html Zokogott az X-Faktorból kiesett Beehttp://www.life.hu/legykepben/20130930-sirva-fakadt-az-xfaktorbol-kiesett-bee-az-egykori-bestiak-zenekarbol.html Pattanásig feszültek az idegek az X-Faktorbanhttp://www.life.hu/legykepben/20130927-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentorai-toth-gabi-szikora-robert-geszti.html Kegyetlen gyerekkora volt az x-faktorosnakhttp://www.life.hu/legykepben/20130928-az-rtl-klub-xfaktoranak-rappere-os-ronnie-drogos-tarsasagba-keveredett.html Keresztes Ildikó ki nem hagyná az X-Faktorthttp://www.life.hu/legykepben/20130926-az-rtl-klub-xfaktoranak-mentora-kellemesen-csalodott-szikora-robertben-szerinte.html