Geszti Péter az egyedüli mentor, aki az X-Faktor első szériája óta egyengeti a fellépők sorsát. Tisztában van vele - ahogyan a Life.hu-nak fogalmazott -, milyen "hosszú menet" áll előttük, és azzal is, hogy minden héten drámai fordulatot vesz mindannyiuk sorsa. Ugyanis nem csupán a kiesőnek lesz nehéz, de a mentoroknak és a többi versenyzőnek is fel kell dolgoznia, hogy egyre kevesebben vannak.

A zenész elmondta, végtelenül hálás, hogy a 25 év felettieket kapta, és azt sem titkolja, hogy az első négybe várja őket. "Egy percig nem bántam meg, hogy idén is maradtam. Nem volt könnyű dönteni a Mentorok Házában, de nem érzem azt sem, hogy kompromisszumot kellett kötnöm. Itt szeretnék eloszlatni egy városi legendát. A műsor történetében soha, senki nem mondja meg nekünk, hogy kit kell kiválasztanunk" - szögezte le. "Krasznai Tünde, ahogyan már beszéltem róla, nagy falat, nagy vállalás. Öntörvényű ember, valamilyen szinten keretekbe kell helyezni, finoman. Nagyon valódinak tartom, ez, ami a leginkább tetszik - és tetszhet a nézőknek - benne, és ez rejtheti a legnagyobb veszélyt is. Biztos vagyok benne, hogy megosztó versenyző lesz" - vélekedik Geszti Péter.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu



"Zsédával leghosszabban Danics Dóráról beszélgettünk. Gyönyörű hangja van, de a Mentorok Házában a Radnóti-feldolgozásba három fajta előadásmódot is belevitt. Kicsit sok volt. Ettől függetlenül hálás vagyok Malek Miklósnak, hogy meghagyta nekem Dórit" - tette hozzá.

A mentor arrról a hatalmas háttérmunkáról is mesélt, amit nézőként talán nem is láthatunk. "A jó hang, a szerethető személyiség mellett a dalválasztás is nagyon fontos. Szerintem az, hogy valaki továbbjut vagy sem, 80 százalékban ezen múlik. Van, hogy napokig töprengünk, melyik dal legyen az" - árulta el Geszti Péter, aki szerint az idei mentorcsapat kritikusabb, mint a korábbi volt.

Balhé lehet Geszti Péter döntésébőlhttp://www.life.hu/legykepben/20131005-szikora-robert-geszti-peter-zseda-nagy-fero-oket-valasztottak-az.html Mentoráltjaival énekel Geszti Péterhttp://www.life.hu/legykepben/20130730-geszti-peter-magyar-enekes-mentoraltjaival-enekel-legujabb-nyari-slagereben.html Geszti Péter is beveszi a Balatonthttp://www.life.hu/legykepben/20130628-geszti-peter-as-mandoki-laszlo-is-beveszi-a-balatont-a.html Geszti Péter beszólt A Dal zsűrijénekhttp://www.life.hu/legykepben/20130213-geszti-peter-kritizalta-a-dal-zsurijet-nem-jo-az-ertekrend.html Geszti Péter bírálta kollégáját és megkérdőjelezte döntéséthttp://www.life.hu/legykepben/20121210-geszti-peter-az-xfaktor-mentora-biralta-kollegajat-nagy-ferot.html Geszti Péter elárulja, mennyi idős vagy valójábanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20121012-geszti-peter-tesztafuggo-nagy-hive-az-olasz-konyhanak.html