Szerda este elhunyt Pribil György, a Kimnowak alapítója és gitárosa. Mindössze 46 éves volt.

Kismaroson két autó frontálisan ütközött. Az okot egyelőre nem tudni. Az egyiket Pribil György vezette, aki a helyszínen életét vesztette. A másik sofőrt kórházba szállították - tudósít a quart.hu.

A Zene.hu nekrológja szerint Pribil 18 éves korában kezdett el gitározni. A blues az, ami leginkább hat rá a kezdetekkor. Példaképei Keith Richard, Ry Cooder, Jimi Hendrix. Eleinte a Topóban, az Állati elmékben gitározott, de sikert saját blueszenekarával, az S-Modellel ért el először. Közben más blueszenekarokkal (Palermo, Boogie Gang) is fellépett, neve ott szerepel Ferenczy György lemezén is. Az S-Modell 1994-ben bomlik fel. Ekkor már dolgozott a Kimnowak, amelyet 1993-ban alakított meg Pribil Novák Péterrel és Nagy Gergellyel. Az első dal, amelyet a Kimnowaknak ír, 10 perc alatt születik meg egy próba szünetében. Később ezt a címet kapja: Hol van az a nyár - és meghozza az első nagy sikert a zenekarnak.
Szóljon ez a dal Pribil György emlékére:

A pornósztár jókislányként folytatjahttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20131015-sasha-grey-pornosztar-a-juliette-tarsasag-cimu-konyvet-nepszerusiti.html Kihallgatták a megölt kocogó asszony kisfiáthttp://www.life.hu/legykepben/20131017-soorksari-gyilkossag-kihallgattak-a-megolt-kocogo-asszony-krisztina-kisfiat.html Halálhírét keltették, de él Bajor Imrehttp://www.life.hu/legykepben/20131016-bajor-imre-szinmuveszert-aggodtak-sokan-miutan-az-interneten-az-a.html Élő adásban sírt Krasznai Tündehttp://www.life.hu/legykepben/20131015-az-rtl-klub-xfaktoraban-krasznai-tunde-csupa-pozitiv-kritikat-kapott.html Újra kell fotózni Kiszel Tünde 2014-es naptáráthttp://www.life.hu/legykepben/20131016-kiszel-tunde-2014es-naptarat-ujra-kell-fotozni.html