Csatasorban a magyarok a tájfun térségében

túlélő Fülöp-szigetek keresés Baptista Szeretetszolgálat eltűnés áldozat megérkezés segélyszervezet tájfun
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a Fülöp-szigetekre érkeztek, hogy az eltűnt magyar fiatalember keresésére induljanak és a Haiyan szupertájfun túlélőinek segítsenek.

Ahogy a Life.hu is megírta, rengeteg áldozata és sérültje van a pusztító Haiyan tájfunnak. A vihar sújtotta területre ötvenkét órás utazás után kedd éjszaka érkezett meg a magyar segélyszervezet. Taclobanban a Baptista Szeretetszolgálat egyik munkatársát bízták meg azzal, hogy a tájfunban eltűnt 29 éves magyar férfit megkeresse - írja az Origo.hu.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Az emberek soban állnak a repülőtéren, hogy elhagyhassák Taclobant - még több képért nézd meg galériánkat!

A 29 éves magyar férfi a Fülöp-szigeteken tartózkodott, amikor lecsapott a tájfun, családja pedig azóta sem tud vele kapcsolatba lépni. A segélyszervezet munkatársa az eltűnt magyar fiatalember utolsó ismeretes lakhelyére tart. Mivel a szigeten uralkodó állapotok kaotikusak, egyáltalán nem biztos, hogy könnyű lesz odajutni, mivel a sziget, ahol a magyar férfi lakott, egyike volt azoknak, amelyeket a legjobban sújtott a tájfun.

Magyar segítség a tájfun károsultjainak

A Baptista Szeretetszolgálat a túlélő gyermekek megsegítésére meghirdette Fogadj örökbe! támogatási programját. Olyan magyar támogatókat keresnek, akik vállalják, hogy egy éven keresztül havi 3000 Ft-tal segítik egy fülöp-szigeteki kisgyermek ellátását.A Magyar Református Szeretetszolgálat pedig kedden érkezett a Fülöp-szigetekre nyolctagú orvoscsoporttal, 15 ezer dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal, valamint 15 ezer dollárnyi készpénzzel.A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) 40 ezer dollár segélyt küld a Fülöp-szigetekre. Az UNICEF Magyar Bizottsága szerint eddig 13 ezer családnak elegendő, az életben maradáshoz nélkülözhetetlen terápiás élelmiszert, egészségügyi készletet, szappant és tiszta ivóvizet indítottak útnak a délkelet-ázsiai országba.



Elképesztően édes Ördög Nóra kutyájahttp://www.life.hu/legykepben/20131112-elkepesztoen-edes-ordog-nora-kutyaja-nanasi-pal-fotoja.htmlA Vörös tér kövére szögelte heréit egy pucér férfihttp://www.life.hu/legykepben/20131112-pyotr-pavlensky-performansz-muvesz-a-voros-ter-macskakovere-szogelte-herezacskoit.htmlA piros ruha útjahttp://www.life.hu/legykepben/20131108-a-piros-ruha-utja.htmlNem figyeltek eléggé Bozsek Márkra?http://www.life.hu/legykepben/20131112-igy-velekednek-az-xfaktorosok-bozsek-markrol.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.