A budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát. Az első húsz között tíz vidéki intézmény is található – számol be az eduline.hu. 

Megvan a rangsor a száz legjobb középiskoláról. Nem született meglepetés: a lista élén a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium végzett. Utána az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium, a Szent István Gimnázium, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium, valamint a budapesti Eötvös József Gimnázium következik. 

A Fazekas Mihály Általános Iskola és GimnáziumForrás: fazekas.hu

A jegyzék a diákok teljesítménye alapján alakult ki. A Fazekas az egyetlen a 957 magyar középiskola közül, amely a 10. évfolyamos diákok kompetenciamérésének eredményei, az OKTV-döntőbe jutott tanulók száma és a felvételi eredmények alapján is az első helyen áll. Az összesített rangsor második és harmadik helyezettje, a Radnóti és a Szent István Gimnázium tanulói pedig egyenletesen jó teljesítményt nyújtanak valamennyi téren.

A vidéki gimnáziumok is jól szerepeltek. Bár a legjobb tízbe csak kettő került be, a legjobb húszban már tíz vidéki intézmény szerepel.