Férje, Erőss Zsolt tragikus halála után sem mond le a hegymászásról Sterczer Hilda. Az özvegy a két ünnep között újra nekivág a hegyeknek: az Alpokban két társával valószínűleg négyezres csúcsokat vesznek majd célba.

Erőss Zsolt özvegye, Sterczer Hilda pontosan tudja, ha expedícióra indul, nekiszegezik majd a következő kérdést: "A gyerekre nem gondolsz?" Ő azonban mindezt át gondolta és így vélekedik: "Pedig éppen ezt teszem. Szeretnék nekik jó példát mutatni".

Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

Az én értékrendemben nem az élvezetek hajszolása a legfontosabb, hanem a természet szeretete, a mászás, és minden, ami ehhez kapcsolódik: a szabadság, a kihívás és a felfedezés öröme – mondta el a Blikknek a kétgyerekes édesanya. Hilda elmesélte, kislánya Gerda azt mondta neki, hogy a Himalájára nem engedi el, pedig a jelek szerint pontosan tudja, hogy édesapja ott milyen nagy dolgokat vitt véghez. Amikor például a nyáron felmentek egy 1700 méteres alpesi csúcsra, büszkén jelentette ki: „Apa most tapsol a mennyből." Hilda mostani mászása alatt a kicsikre a nagyszülők vigyáznak majd.