Gombos Edina kislánya, Miranda óvodájából egy ötéves gyerek nemrégiben fertőző agyhártyagyulladással került kórházba. Hatalmas volt a riadalom, pánik tört ki a szülők között, és még a híradó is beszámolt az esetről.

Nem merték a szülők óvodába vinni gyermekeiket, amikor kiderült, hogy egy kislány fertőző agyhártyagyulladást kapott. Bár Miranda időben megkapta a védőoltást, az Aktív műsorvezetője megijedt, jobbnak látta, ha a kritikus időszakban, egy hétig otthon tartja gyermekét.

Forrás: Gombos Edina

 „A kislányom, Miranda 5 éves, rengeteget hiányzott az óvodából, mert szinte minden betegséget elkapott. Többnyire felső légúti fertőzései voltak, amelyek hőemelkedéssel, lázzal jártak együtt. Mi is elkaptuk tőle a kórt, így gyakran kiestünk a munkából. Engem jobban megvisel a kislányom betegsége, mint őt magát. Nagyon nehéz őt elesettnek, kiszolgáltatottnak, gyengének látni. Amikor Miranda beteg, megengedjük neki, hogy velünk aludjon. Ilyenkor fogjuk a kezecskéjét éjszaka, simogatjuk, nyugtatgatjuk. Ez nekünk is fontos, mert így érezzük, mikor kell elkezdeni a lázcsillapítást. Főleg akkor érzek lelkiismeret-furdalást, amikor egy-egy halaszthatatlan munka elszólít mellőle" - mesélte Edina, aki maga is átesett néhány gyerekkori betegségen, a bárányhimlőn és a mumpszon. De egy valamitől azóta is retteg.

" Kisgyerekes szülőként tudom, hogy ebben a korban különösen érzékenyek a gyerekek a betegségekre, hiszen még éretlen az immunrendszerük. A kötelező védőoltások mellett az ajánlottakat is beadattam a gyereknek, hogy a fertőző betegségektől megóvjam őt. Ugyanis amitől nagyon féltem a kislányomat, az a kullancs okozta vírusos, fertőző agyhártyagyulladás. Erdei környezetben élünk, és sokat vagyunk a szabadban, bármikor összeszedhetünk egy kullancsot" - aggodalmaskodott az intim tetoválást viselő Edina.