bevásárlás roham pláza baleset Fekete Péntek áldozat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány órája (helyi idő szerint csütörtök este) nyitottak az üzletek Amerikában a Fekete Pénteken, és az eddigi évekhez hasonlóan valószínűleg most is lesznek áldozatai az eseménynek.

Összetiport emberek, tömegverekedések, rosszullétek - ugyanakkor hihetetlen, akár 80 százalékos kedvezmények, 24 órás nyilvántartás, napokkal ezelőtt elkezdődött sorban állás - ez jellemzi az Egyesült Államokban a Black Friday-t, ami hagyományosan a karácsonyi szezon kezdetét jelenti már 1966 óta.

Forrás: AFP

A hálaadás utáni péntek (ez idén mára esik) a különleges akcióké a tengerentúlon: a ruházati, a műszaki, a játékboltok hihetetlen leárazássakkal készülnek, nem csoda, hogy ezeken a napokon a boltok bevétele órási, és az sem csoda, hogy emiatt nagyon sok tragédia is történik a bevásárlóközpontokban. 2008-ban például egy bolti alkalmazottat halálra tapostak hajnali 5 órakor, amikor néhány perccel nyitás előtt beszakította a tömeg az egyik New York-i Walmart üvegajtaját.

Ugyanitt egy kismamát kórházba kellett szállítani, mivel rosszul lett, és egy halálos kimenetelű lövöldözés is történt 5 éve: két ember halt meg, amikor vásárlók két csoportja összetűzésbe keveredett a kiválasztott termékek felett.

Nézzétek meg az alábbi videót, megdöbbentő!


A kereskedőknek azért éri meg a sokszor beszerzési ár alatti eladás, mert a sajtó hatalmas reklámot csinál a Fekete Pénteket tartó néhány üzletnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.