Rózsa Gyuri már 66 éves, de még mindig nem fogyott ki az ötletekből. A manapság inkább producerkedő műsorvezető abból az apropóból, hogy ismét visszakerül a képernyőre, a Life.hu-nak mesélt pályájáról, munkásságáról, jövőbeli terveiről és a mostani televíziós helyzethez is volt egy-két szava.

Rózsa Gyurit új szerelmén kívül a nosztalgia és a szűnni nem akaró tettrekészség is fűti.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"1966-ban, vagyis 47 éve kezdtem ezt a szakmát. Azt hiszem, azóta nem volt olyan, amikor ne lett volna képernyőn műsorom. Fantasztikus élmény, ahogy most visszanézhetem a régi adásokat. Erre eddig semmilyen korosztálynak nem volt lehetősége, és abban egészen biztos vagyok, hogy ezt a retrócsatornát nem csak az idősek fogják nézni. Persze biztos sokszor szomorú is leszek, mert látom magamat, mint egy karcsú, fekete ifjú herceget és hát, a mai földi valóm erre nem nagyon emlékeztet. Bár azt mondják, semmit nem változtam, ilyenkor mindenkit elküldök a szemészorvoshoz, hogy nézesse meg egy kicsit jobban a szemét. Láttam magamat a csatorna reklámplakátján a városban, amin ott állok a LEG-LEG-LEG cím műsor adásán feketén, karcsún és hódítón. Kicsit fura volt! Mondtam is a lányomnak, csináljon egy olyan fényképet, amin egy ilyen plakát mellett állok, hogy legyen min zokognom, ha hazamegyek és leülök otthon” - nevetett Gyuri, aki ma már nem szívesen vezetne műsort.

„Manapság nincs olyan vetélkedő, showműsor, amit szívesen vezetnék. Ezt azért mondom kicsit szerénytelenül, mert minket hozzászoktattak annak idején, hogy mindig saját ötletet csináljunk, vagyis ne liszenszműsorokat. Minden évben legalább 3-4 új vetélkedőötlettel kellett előállni, amiből egy vagy kettő meg is valósult. Tehát azért hozzá edződött a fejem. Remélem, még nem vagyok olyan hülye, vagy olyan öreg, hogy ne tudnék kitalálni új és új műsorokat. Egyetlen egy liszenszműsort csináltam, a Zsákbamacskát, ám azt is úgy megváltoztattuk, hogy rá nem ismert volna a liszensztulajdonos. Ma már sokkal jobban szeretek kulturális műsorokat, dokumentumfilmeket készíteni. Azért egy-két vetélkedőt, ami nem 'seggrepacsi', és ha azt mondanák, Rózsa úr, itt van, találjon ki valamit, és csinálja meg, akkor azt szívesen elvállalnám. De csak azért, hogy műsort készítsek, nem szállnék újra a ringbe. Csak ha valami olyan, amire én is azt mondom, hogy szívesen" - magyarázta Gyuri, akinek televizióműsor-ötlete még mindig akad.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

"LEG-LEG-LEG-et azonnal el lehetne indítani most is. Ez volt a magyar televíziónak a leghosszabb ideig futó, szórakoztató sorozata, 17 évig ment. 1982-ben kezdtük és 2000 táján lett vége. Ez biztos, hogy ma is az egyik legizgalmasabb showműsor lenne. Ez volt az első bulvárműsor Magyarországon. Akkoriban az ilyet amerikai hülyéségnek gondolták, nem is engedélyezték. De valami csoda folytán át tudtam venni ezt a műsort, amire szerintem ma is lenne kereslet. Ezt egy érdekes, új formában már ki is találtam, meg lehetne csinálni, ha lenne rá pénz. Kellene egy olyan nagyszabású showműsor, mint a Top Show volt. Tudom, nagyon drága meg minden, mégis meg kéne vele valahogy próbálkozni. Azt hiszem, tizenegy ötletem van benn a tv-ben. Reméljük, a főnökök egyszer úgy döntenek, hogy na, gyerünk.”